TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală

TABEL Ieftinire. Prețul benzinei sub cel al motorinei în 3 stații din capitală

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 23 mai 2024

Prețul benzinei standard a coborât sub cel al motorinei în 3 stații Petrom din capitală, în urma deciziei de joi a liderului pieței distribuitoare de carburanți, OMV Petrom, de a reduce cu 4 bani/l prețul benzinei, și de a păstra neschimbat prețul combustibilului diesel, conform datelor analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, imobiliare.ro, Meta Estate, Nordis
25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics

În luna noiembrie a anului trecut, motorina era mai scumpă decât benzina cu 75 de bani pe litru.

În cea mai ieftină stație Petrom din capitală, cea din strada doctor Herescu, prețul unui litru de benzină este de 7,10 lei, cu 4 bani mai redus decât cel al unui litru de motorină, care se poate cumpăra cu 7,14 lei.

Cât costă Dacia Duster în Suedia și în vestul Europei. Țări cu prețuri mult peste România CITEȘTE ȘI Cât costă Dacia Duster în Suedia și în vestul Europei. Țări cu prețuri mult peste România

Tot cu 4 bani pe litru decât dieselul este mai ieftină și benzina comercializată în stațiile din apropierea sediului Petrom (Petrom City și Jiului), unde un litru de benzină se poate cumpăra cu 7,12 lei, iar unul de motorină cu 7,16 lei/l.

La celelalte stații Petrom din capitală, prețurile celor 2 tipuri de carburanți sunt aproximativ aceleași (7,16-7,17 lei/l).

Benzina s-a ieftinit și în stațiile OMV, unde a coborât la 7,22-7,26 lei/l, în timp ce motorina a rămas la același preț, 7,22-7,25 lei/l.

GRAFIC Corespondență de la Atena – Studiu Eurelectric: Mașinile electrice vor ajunge la o pondere de aproape 40% din totalul consumului de energie din România CITEȘTE ȘI GRAFIC Corespondență de la Atena – Studiu Eurelectric: Mașinile electrice vor ajunge la o pondere de aproape 40% din totalul consumului de energie din România

În majoritatea stațiilor Lukoil, MOL și Rompetrol în continuare motorina este mai ieftină decât benzina, însă, așa cum ne-au obișnuit, în orele următoare și companiile concurente vor efectua probabil o mișcare de preț similară celei a liderului pieței.

La începutul lunii august 2023, prețul benzinei era aproape identic cu cel al motorinei, după care, în urma evoluției cererii sezoniere, atât locale, cât și continentale și regionale, în luna noiembrie, diferența dintre prețul motorinei și cel al benzinei a atins un maxim de peste 75 de bani/l.

În urmă cu 2 ani, însă, în luna octombrie 2022, aceasta se situase și la peste 1,5 lei/l.

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultimele 3 luni

Evoluția cotațiilor țițeiului Brent din ultimele 3 luni

România este importatoare netă de motorină și exportatoare netă de benzină.

Cotațiile țițeiului Brent se situau joi dimineață la minimul utimelor 3 luni, 81,4 dolari/baril.

viewscnt
Afla mai multe despre
benzină
motorină
ieftiniri
omv
petrom
mol
rompetrol
lukoil