Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să introducă ajutoare de stat pentru firmele din sectorul cinematografiei

Ministrul pentru Mediul de Afaceri vrea să introducă ajutoare de stat pentru firmele din sectorul cinematografiei
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 mai 2017

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Alexandru Petrescu, propune ajutoare de stat pentru firmele din sectorul cinematografiei, după ce a avut o întâlnire, luni, cu cu producătorul de filme Raffaela de Laurentiis și cu Vlad Păunescu, reprezentant al casei de filme Castel Film Studios. Ministrul s-a întâlnit luni și cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, care a reiterat importanța dialogului cu mediul de afaceri și promovoarea mai intensă a ofertei investiționale românești pe piața americană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Realizarea unui film este o activitate de anvergură, care presupune implicarea și a altor industrii conexe, cum ar fi industria HORECA, turism, design vestimentar și totodată contribuie la promovarea școlii cinematografice autohtone. De aceea, Guvernul României este angrenat într-un proces de susținere a acestor industrii, ministerul pe care-l coordonez lucrând, în prezent, alături de reprezentanți ai Ministerului Culturii, la un memorandum și o schemă de ajutor de stat privind acordarea de facilități pentru susținerea industriei cinematografice”, a afirmat Petrescu, după întâlnirea cu Raffaela de Laurentiis.

El afimră că aceste măsuri, practicate și în alte state din Uniunea Europeană, precum Polonia, Ungaria și Cehia, vor crește atractivitatea României pentru marile case de producție care prospectează piața Europei Centrale și de Est, scrie News.ro.

Macron ar putea reduce participațiile Guvernului francez la Renault, Orange și Engie CITEȘTE ȘI Macron ar putea reduce participațiile Guvernului francez la Renault, Orange și Engie

”Potențialul uriaș al industriilor creative, al cinematografiei, în special, oferă posibilități de multiplicare a investițiilor în economie, promovând România în rândul preferințelor producătorilor de top din lumea cinematografiei internaționale”, a menționat Petrescu.

Potrivit ministrului, interlocutorii și-au exprimat intenția de a dezvolta mai multe producții de film în România.

În perioada 2009-2014, valoarea adăugată brută realizată de sectoarele culturale și creative din România au avut un trend pozitiv cu o creștere majoră a contribuției în PIB de la 2% în 2009 la aproximativ 7% în 2014, comparabil sectorului de construcții, care reprezintă în mod tradițional un contributor semnificativ în PIB-ul României.

În ceea ce privește întâlnirea cu ambasadorul SUA, aceasta a vizat prioritățile din cadrul parteneriatului strategic, susține ministerul.

”Au fost abordate, în context, prioritățile din cadrul Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite ale Americii, precum și interesul țării noastre de a deveni membru cu drepturi depline al OECD, sprijinul partenerilor americani fiind decisiv în atingerea acestui deziderat”, arată comunicatul emis de minister.

Demnitarul român a făcut o trecere în revistă a principalelor programe naționale derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat în 2017, precum sprijinirea start-up-urilor și a debutanților în afaceri - Start-Up Nation -, programul național multianual de microindustrializare și programul de dezvoltare a activităților de comercializare a produselor și serviciilor de piață, susținerea și promovarea IMM-urilor și a meșteșugarilor artizani, încurajarea antrepernoriatului feminin, dar și adoptarea Legii prevenției.

viewscnt
Afla mai multe despre
mediul de afaceri
ajutoare
cinematografie