Producția industrială a scăzut

Producția industrială a scăzut
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Producția industrială a scăzut cu 11% ca serie brută în primele zece luni ale anului și cu 11,5% ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, față de perioada similară a anului trecut, arată datele publicate luni de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”În perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, producția industrială (serie brută) a fost mai mică cu 11%, din cauza scăderilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: industria prelucrătoare (-12%), industria extractivă (-10,5%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-4,3%). Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, în perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2019, a scăzut cu 11,5%, ca urmare a scăderilor dinindustria prelucrătoare (-12,4%), industria extractivă (-10%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-4,9%)”, arată datele INS.

Concurență fiscală. Oracle își mută sediul din California în Texas CITEȘTE ȘI Concurență fiscală. Oracle își mută sediul din California în Texas

În luna octombrie2020, producția industrială (serie brută) a fost mai mare față de luna precedentă cu 3,2%, ca efect al creșterilor înregistrate de cele trei sectoare industriale: producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+4,8%), industria prelucrătoare (+3%) și industria extractivă (+1,4%), scrie News.ro.

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut față de luna precedentă cu 2,1%.

Industria prelucrătoare a crescut cu 2,6%, în timp ce producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat și industria extractivă au scăzut cu 3,2%, respectiv cu 1%.

Față de luna corespunzătoare din anul precedent, producția industrială (serie brută) a fost mai mică cu 1,3%, ca urmare a scăderilor înregistrate în industria extractivă (-9%), industria prelucrătoare (-1%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (-0,4%).

Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 1,2%, datorită creșterilor înregistrate de industria prelucrătoare (+1,6%) și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (+0,7%).

Industria extractivă a scăzut cu 9%.

Indicele producției industriale (IPI) este un indice de volum șimăsoară evoluția rezultatelor activităților cu caracter industrial dintr-o perioadă față de alta. Indicii producției industriale descriu evoluția industriei pe total, secțiuni (industria extractivă, prelucrătoare și producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat), diviziuni CAEN Rev.2, precum și pe marile grupe industriale.

viewscnt
Afla mai multe despre
industrie
ins