Producția industrială din SUA a scăzut și mai mult în iunie, atingând niveluri văzute ultima dată când economia a fost afectată de valul inițial al pandemiei de Covid-19

Economie   
Producția industrială din SUA a scăzut și mai mult în iunie, atingând niveluri văzute ultima dată când economia a fost afectată de valul inițial al pandemiei de Covid-19

Producția industrială din SUA a scăzut și mai mult în iunie, atingând niveluri văzute ultima dată când economia a fost afectată de valul inițial al pandemiei de Covid-19, potrivit unui sondaj care arată și o reducere a presiunilor asupra prețurilor la poarta fabricii.

Fabricile recurg la concedierea lucrătorilor pentru a gestiona numărul de angajați, despre care președintele Comitetului pentru sondajul ISM Manufacturing Business, Timothy Fiore, a spus că a fost ”într-o măsură mai mare decât în lunile anterioare”, remarcând, de asemenea, că opiniile despre momentul în care se va reveni creșterea ”semnificativă” sunt mixte, scrie News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Analiștii UniCredit anticipează că România va înregistra o creștere economică peste medie; Ungaria și Cehia vor subperforma CITEȘTE ȘI Analiștii UniCredit anticipează că România va înregistra o creștere economică peste medie; Ungaria și Cehia vor subperforma
Evenimente

21 mai Maratonul Economia Sustenabilă
28 mai Maratonul Fondurilor Europene

La valoarea nominală, sondajul ISM este în concordanță cu o economie aflată în recesiune. Dar așa-numitele date hard, inclusiv salariile non-agricole, cererile pentru ajutor de șomaj, cheltuielile consumatorilor și începerea lucrărilor de construcție de locuințe, sugerează că economia continuă să meargă.

Riscurile unei recesiuni au crescut, totuși, pe măsură ce întreprinderile și consumatorii se confruntă cu majorările ratelor dobânzii de 5 puncte procentuale, efectuate de Rezerva Federală din martie 2022, când banca centrală a SUA a început cea mai rapidă campanie de înăsprire a politicii monetare din ultimii 40 de ani.

”Acest lucru oferă un motiv suplimentar pentru a bănui că o recesiune este la orizont”, a declarat Andrew Hunter, economist șef adjunct al Capital Economics.

PMI de producție al ISM a coborât luna trecută la 46,0, cea mai scăzută valoare din mai 2020, de la 46,9 în mai. Aceasta a marcat cea de-a opta lună consecutivă în care PMI a rămas sub pragul de 50, ceea ce indică o contracție a producției, cea mai lungă astfel de serie de la Marea Recesiune.

Economiștii chestionați de Reuters au estimat că indicele va urca până la 47. P

roducția, care reprezintă 11,1% din economie, s-a contractat cu o rată anualizată de 5,3% în primul trimestru, au arătat datele guvernamentale, săptămâna trecută.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
economie
sondaj