Răspunsul Ungariei, după ce România a depășit-o la PIB: Trăim mai bine și nu emigrăm!

Răspunsul Ungariei, după ce România a depășit-o la PIB: Trăim mai bine și nu emigrăm!
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2024

Deși România a depășit Ungaria anul trecut în ceea ce privește Produsul Intern Brut (PIB) calculat la paritatea puterii de cumpărare, ungurii totuși trăiesc mai bine, sunt mai bogați și nu migrează ca românii în căutarea unei vieți mai bune, iar economia maghiară este mai stabilă și se bazează pe exporturi, nu pe consum, așa cum este cazul României, spune ministrul Economiei Naționale, de la Budapesta, Márton Nagy.

Asta după ce mai multe publicații din țara vecină, în principal de opoziție, au titrat că economia României a trecut în fața celei a Ungariei din punct de vedere statistic.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Elveția a câștigat finala Eurovision 2024. Cine este Nemo CITEȘTE ȘI VIDEO Elveția a câștigat finala Eurovision 2024. Cine este Nemo
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

″Gospodăriile maghiare dețin mai multă avere în comparație cu gospodăriile românești, iar Ungaria are o rată mai mică a sărăciei, a continuat ministrul. De asemenea, România a cunoscut o emigrare semnificativă și o scădere a ocupării forței de muncă din 2010 până în prezent, în timp ce Ungaria a atras mai mulți muncitori. Astfel, profilul de export al Ungariei, în special în domeniul high-tech, îl depășește pe cel al României″, se arată într-un editorial semnat de ministrul maghiar în publicația Magyar Nemzet.

El argumentează că, deși în termeni de PIB per capita, calculat la paritatea puterii de cumpărare, performanța economiei românești a întrecut-o pe cea a economiei Ungariei în 2023, acest lucru nu prezintă tabloul complet al condițiilor de viață și de muncă din cele 2 țări și nici al situației financiare a locuitorilor lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
românia ungaria pib
comparație economie românia ungaria
nivel de trai românia ungaria