Rata șomajului în formă ajustată sezonier a crescut în august la 4,3%

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a crescut în august la 4,3%
scris 1 oct 2018

Rata șomajului în luna august a acestui an a urcat la 4,3%, date ajustate sezonier, față de luna precedentă, arată datele transmise luni de Institutul Național de Statistică (INS).

În luna iulie, rata șomajului în formă ajustată sezonier a stagnat la 4,2% potrivit datelor INS.

Urmărește-ne și pe Google News

În august, numărul șomerilor a stagnat față de cel din luna precedentă, dar a scăzut față de aceași lună a anului trecut, scrie News.ro.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Deficitul bugetar s-a mărit din nou în august și este aproape dublu la opt luni față de aceeași perioadă din anul trecut. Ritmul de creștere a veniturilor din TVA a încetinit puternic. UPDATE: Precizările lui Teodorovici pentru Profit.ro CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar s-a mărit din nou în august și este aproape dublu la opt luni față de aceeași perioadă din anul trecut. Ritmul de creștere a veniturilor din TVA a încetinit puternic. UPDATE: Precizările lui Teodorovici pentru Profit.ro

”Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna august a anului 2018 a fost de 386.000 persoane, înregistrând aceeași valoare ca în luna precedentă, dar în scǎdere față de aceeași lună a anului anterior (448.000 persoane)”, se arată în comunicat.

Pe sexe, rata șomajului la bărbați a depășit-o cu 1,4 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 4,9% în cazul persoanelor de sex masculin și 3,5% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 3,4% pentru luna august 2018 (4% în cazul bărbaților și 2,7% în cel al femeilor).

Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 75,2% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna august 2018.

viewscnt
Afla mai multe despre
somaj
ins