Supărat pe consilierii BNR, premierul Tudose spune că se va întâlni cu guvernatorul Isărescu în ianuarie

Supărat pe consilierii BNR, premierul Tudose spune că se va întâlni cu guvernatorul Isărescu în ianuarie
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 dec 2017

Primul ministru Mihai Tudose a declarant că vrea osă aibă o întâlnire cu guvernatoul BNR Mugur Isărescu, după ce a văzut că banca central nu își asumă o serie de declarații ale unor oficiali ai instituției. “M-am săturat ca niște oameni de pe acolo să arunce în aer tot felul de lucruri și când îi întrebi, au vorbit în nume personal. Păi, du-te, frate, acasă, dacă tot ești persoană fizică!”.

Premierul Mihai Tudose spune că se va întâlni cu conducerea Băncii Naționale a României (BNR) în luna ianuarie, deoarece așteaptă să vadă cum va încheia sistemul bancar acest an fiscal, transmite newsro. El a atacat din nou BNR, spunând că s-a săturat ca "niște oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice" și atunci câns sunt întrebați să spună că au vorbit în nume personal.

Urmărește-ne și pe Google News

Întrebat, într-un interviu televizat, dacă va avea o întrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, premierul Mihai Tudose a răspuns: "Da, am primit o scrisoare de la domnia sa, o să-i dau curs după ce se termină acest an. Să vedem cum închide sistemul bancar acest an fiscal, care a fost rolul Băncii Naționale a României, fiindcă, repet, este Banca Națională a României, nu a cuiva. Și pe baza acestor analize, tot în ianuarie, o să avem și o întâlnire și o să vă fac și public imediat concluziile, fiindcă eu (...) m-am cam săturat ca niște oameni de pe acolo să tot arunce în aer tot felul de lucruri publice și când îi întrebi - (spun că - n.r.) au vorbit în nume personal. Păi, du-te, frate, acasă, dacă tot ești persoană fizică!".

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Totodată, șeful Executivului a spus că BNR "poate să intervină" pe piață, atunci când este necesar. "Eu vreau să-și facă treaba ca Bancă Națională a României, a României, repet. Nu este banca națională a băncilor din România", a mai afirmat premierul Tudose.

viewscnt
Afla mai multe despre
mihai tudose
mugur isarescu
bnr