EXCLUSIV ANCOM atenționează Telekom Mobile pentru că ar fi diminuat viteza traficului de tip video streaming în raport cu alte tipuri de trafic. Compania se duce la judecător

EXCLUSIV ANCOM atenționează Telekom Mobile pentru că ar fi diminuat viteza traficului de tip video streaming în raport cu alte tipuri de trafic. Compania se duce la judecător
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 25 sep 2018

Telekom România Mobile Communications (fost Cosmote) a fost sancționată cu avertisment de autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) pe motiv că ar fi discriminat traficul de tip video streaming față de celelalte categorii de trafic, prin diminuarea vitezei acestuia în raport cu celelalte, operatorul contestând sancțiunea în instanță.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Prin Decizia 669/2018, ANCOM a sancționat Telekom Romania Mobile Communications pentru încălcarea prevederilor articolului 3, aliniatul (3), paragrafele 1 și 3 din Regulamentul (UE) privind accesul la internetul deschis  prin faptul că, în cazul ofertelor care permit activarea Bonusului Net Nelimitat, a discriminat traficul de tip video streaming față de celelalte categorii de trafic, prin diminuarea vitezei acestui tip de trafic în raport cu celelalte. Bonusul poate fi activat atât în cazul cartelelor preplătite, cât și în cazul abonamentelor. ANCOM a sancționat operatorul cu avertisment cu măsuri, impunând Telekom Mobile să elimine tratamentul discriminatoriu aplicat în cazul conținutului de tip video streaming în raport cu celelalte categorii de trafic, atât în cazul contractelor și ofertelor ce conțin Bonusul Net Nelimitat, cât și în cazul altor eventuale oferte sau contracte care conțin un astfel de tip de management al traficului, în termen de 60 de zile de la data comunicării deciziei de sancționare”, a transmis ANCOM pentru Profit.ro.

ANCOM a amendat Telekom pentru că nu ar fi respectat gradul de acoperire a populației cu telefonie mobilă. Vodafone și Orange au scăpat cu avertisment. UPDATE Precizările Telekom CITEȘTE ȘI ANCOM a amendat Telekom pentru că nu ar fi respectat gradul de acoperire a populației cu telefonie mobilă. Vodafone și Orange au scăpat cu avertisment. UPDATE Precizările Telekom

Contactați de Profit.ro, reprezentanții Telekom Mobile afirmă că bonusul Net Nelimitat 4G este acordat automat și gratuit, atât clienților noi, cât și clienților existenți de servicii mobile care își reînnoiesc contractul cu oferte eligibile, iar atât timp cât acesta este activ, utilizatorii beneficiază de trafic național de date nelimitat și gratuit.

“Condițiile de acordare și de utilizare ale Bonusului Net Nelimitat sunt comunicate în mod clar și transparent clienților, în prezentarea ofertelor, precum și în contractul de servicii, aceștia având posibilitatea oricând de a renunța la acest bonus și de a beneficia de trafic de date mobile în limita ofertei pentru care optează”, se arată în răspunsul companiei.

Telekom Romania extinde traficul nelimitat de date 4G și la cartelele preplătite CITEȘTE ȘI Telekom Romania extinde traficul nelimitat de date 4G și la cartelele preplătite

Datele acesteia arată că, dintre clienții care beneficiază de noile oferte de servicii mobile cu Bonus de Net Nelimitat, un procent covârșitor, de peste 99,9%, a ales să-și mențină activ Bonusul de Net Nelimitat.

“Totodată, Telekom România se exprimă ferm în favoarea Internetului deschis și liber, iar ofertele pe care le lansăm pe piață au în vedere acest principiu, precum și respectarea prevederilor și regulamentelor în vigoare. Avem convingerea că Bonusul Net Nelimitat 4G respectă principiile acestor prevederi (…)”, se mai spune în răspuns.

EXCLUSIV Orange România va prelua licența 2K Telecom pentru internet de bandă largă. ANCOM analizează operațiunea CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Orange România va prelua licența 2K Telecom pentru internet de bandă largă. ANCOM analizează operațiunea

Telekom România Mobile Communications este al treilea jucător pe piața de profil, cu un portofoliu de clienți de 5,282 milioane de clienți la finele lunii iunie.

Operatorul este parte a grupului Telekom România, care include și fostul Romtelecom, în prezent Telekom România Communications.

Afacerile anuale grupului se situează în jurul cifrei de 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
telekom
ancom
internet
trafic
streaming video
avertisment
litigiu
instanta
dosar