Magistrații de la Tribunalul București au respins contestația formulară de Flori Dinu, directorul Hexi Pharma, care ceruse revocarea arestului la domiciliu, decizia instanței fiind definitivă.
Directorul Hexi Pharma, Flori Dinu, rămâne în arest la domiciliu, după ce Tribunalul București a respins, luni, contestația ei, în dosarul în care este acuzată de 128 de infracțiuni de înșelăciune și de participare improprie la zădărnicirea combaterii bolilor, scrie News.ro.
Instanța Tribunalului București a menținut astfel decizia luată, inițial, în 28 mai de Judecătoria Sectorului 5, Flori Dinu fiind de atunci în arest la domiciliu.
28 mai Maratonul Fondurilor Europene
4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a
Anchetatorii susțin că Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea lui Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele".
Procurorii PICCJ au stabilit prejudiciul la peste 28 de milioane de lei, aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate în baza contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între Hexi Pharma și numeroase unități sanitare.

Flori Dinu este urmărită penal și de procurorii DNA, într-un dosar în care este acuzată de complicitate la evaziune fiscală. În același dosar, Miron-Victor Panaitescu, fostul partener de afaceri al lui Dan Condrea, Uliana Ochinciuc, fosta concubină a lui Condrea și fratele ei, Radu Ochinciuc, sunt acuzați de spălare a banilor.
De asemenea, procurorii DNA au dispus efectuarea urmăririi penale față de SC Hexi Pharma CO SRL sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor, în timp ce CPS Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd și Hatom Limited SRL, ambele din Cipru, sunt suspectate de complicitate la evaziune fiscală și spălare a banilor.
În ordonanța de efectuare a urmăririi penale se arată că, în perioada 2008 - 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a evidențiat în actele contabile operațiuni fictive de intermediere a achizițiilor de bunuri, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și diminuării obligațiilor de plată către bugetul de stat cu o sumă estimată, în această etapă a cercetărilor, la 7.816.485 lei, echivalentul a peste 1,7 milioane de euro.