Francezii de la Idemia vor furniza cipurile viitoarelor cărți de identitate ale românilor

Francezii de la Idemia vor furniza cipurile viitoarelor cărți de identitate ale românilor
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 9 mar 2023
Asocierea Idemia Identity&Security France (lider) - Idemia France a câștigat o licitație organizată de Compania Națională Imprimeria Națională pentru achiziționarea de cipuri și material policarbonat cu antenă inserată, materiale care vor fi utilizate la fabricarea noilor cărți de identitate electronice ale românilor, relevă date analizate de Profit.ro.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Cipurile vor asigura un nivel maxim de securitate pentru noile cărți de identitate, potrivit datelor Imprimeria Națională.
 
La procedură au participat și Linxens (Thailanda), SAS Smart Packaging Solutions, Thales Dis France SAS (Franța) și AdvanIDe Europe GmbH (Germania).
 
"Cipul este de tip dual interface, care va fi introdus într-un card ce va putea fi utilizat în tranzacții atât în mod contact cât și contractless. Cipul va fi livrat cu o antenă proprie din cupru, care îl va alimenta prin inducție electromagnetică cu antena mare din ansamblul de policarbonat", scrie în caietul de sarcini.
Financial Times - Piața Obor din București oferă britanicilor lecții despre ce și când să mănânce. În contextul crizei legumelor din Marea Britanie, o jurnalistă încântată că a găsit salata, urzicile și loboda de sezon, prezintă și o rețetă CITEȘTE ȘI Financial Times - Piața Obor din București oferă britanicilor lecții despre ce și când să mănânce. În contextul crizei legumelor din Marea Britanie, o jurnalistă încântată că a găsit salata, urzicile și loboda de sezon, prezintă și o rețetă

Contractul a fost estimat la 38,25 milioane de euro, fără TVA, pentru 4 ani și presupune livrarea a 9 milioane de cipuri și 375.000 de plastice cu antenă. Atribuirea contractului s-a făcut pentru suma de 8,73 milioane de euro, fără TVA. Mai multe detalii AICI.

Până la finele anului 2021, în urma unui proiect pilot derulat în municipiul Cluj-Napoca, au fost emise 5.000 de cărți electronice de identitate.

Toți românii vor trece la cartea de identitate electronică până în anul 2031.

Cărțile de identitate electronice au dimensiunea unui card bancar și, pe lângă informațiile regăsite pe actualele buletine, au și un cip pe care sunt stocate două amprente digitale și o amprentă facială.

Idemia este o companie multinațională de tehnologie cu sediul în Courbevoie (Franța) și furnizează servicii de securitate legate de identitate și recunoaștere facială, precum și produse și software de identificare biometrică companiilor private și guvernelor. Mai multe detalii despre Idemia AICI.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
imprimeria nationala
carti de identitate
cip