Guvernul începe negocierile cu Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură, considerată contrapondere a Băncii Mondiale

Guvernul începe negocierile cu Banca Asiatică pentru Investiții în Infrastructură, considerată contrapondere a Băncii Mondiale
scris 16 feb 2017

Guvernul a decis începerea negocierilor pentru ca România să devină membră a Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructură (AIIB) prin subscrierea a 1.530 de acțiuni, reprezentând o valoare totală a capitalului de 153 milioane dolari, din care 30,6 milioane dolari capital vărsat, plătibil în 5 tranșe egale.

Guvernul urmează să transmită o scrisoare conducerii AIIB, semnate de către prim-ministru și ministrul Finanțelor, prin care România acceptă aceste condiții financiare propuse de conducerea Băncii.

Banca este condusă de China și considerată o contrapondere față de Banca Mondială, condusă de Statele Unite ale Americii.

Ministrul Comunicațiilor, care coordonează ICI, se opune ideii ca Fiscul să afle direct cine sunt proprietarii domeniilor.ro: poate fi o problemă legală! CITEȘTE ȘI Ministrul Comunicațiilor, care coordonează ICI, se opune ideii ca Fiscul să afle direct cine sunt proprietarii domeniilor.ro: poate fi o problemă legală!

În ianuarie, la momentul înființării, oficialii AIIB au anunțat că vor acorda primele împrumuturi înainte de finele acestui an.

Cu un capital de 100 de miliarde de dolari, banca intenționează să stimuleze investițiile în infrastructurile de transport, energie și telecomunicații.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
banca asiatica
investitii
infrastructura
romania
membra
guvern
actiuni
capital