Dunărea se micșorează ca urmare a activităților umane

Dunărea se micșorează ca urmare a activităților umane
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 mai 2020

Dunărea s-a micșorat cu 134 de kilometri în lungime în ultimele două secole, cauza fiind activitățile umane, sugerează un studiu dat marți publicității, potrivit DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Studiu, realizat de o echipă internațională care a analizat depozitele de sedimente ale fluviului, a arătat de asemenea că Dunărea a devenit cu 40% mai îngustă de la jumătatea secolului al XIX-lea, a precizat departamentul pentru mediu al landului Bavaria, scrie Agerpres.

EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Primele imagini VIDEO&FOTO cu noua Dacia Sandero Stepway, pe șoselele din România

Cercetarea a ajuns la concluzia că aceste schimbări au fost provocate de intervențiile în scopul îndreptării cursului fluviului, precum și în urma măsurilor de protecție împotriva inundațiilor și a construcției de baraje.

În urma intervențiilor umane, sedimentele nu s-au mai putut scurge prin Delta Dunării în Marea Neagră.

În schimb, s-au format sedimente pe malurile fluviului care și-a schimbat în permanență forma.

Cu o lungime de 2.850 de kilometri, Dunărea este al doilea cel mai mare fluviu din Europa, după Volga, pe teritoriul Rusiei.

viewscnt
Afla mai multe despre
dunărea
fluviu