FOTO Argentina a câștigat finala Campionatului Mondial de fotbal, după un meci dramatic

FOTO Argentina a câștigat finala Campionatului Mondial de fotbal, după un meci dramatic

Foto FIFA via news.ro.

Profit.ro
Profit.ro
scris 18 dec 2022

Argentina, cu marele jucător Messi în echipă, a câștigat finala Campionatului Mondial de fotbal, învingând echipa Franței cu 4-2 după lovituri de departajare și 3-3 la final.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Aceasta era ultima șansă a lui Messi de a mai câștiga Campionatul Mondial, precum legendarul Maradona, ultimul trofeu care-i mai lipsea din palmares.

VIDEO Wednesday, serialul Netflix filmat în România, ținta criticilor după ce ar fi încălcat regulile Covid CITEȘTE ȘI VIDEO Wednesday, serialul Netflix filmat în România, ținta criticilor după ce ar fi încălcat regulile Covid

Pentru argentinieni este primul trofeu mondial după 36 de ani, ei triumfând și în 1978 și 1986.

Argentina și-a luat revanșa după ce la ediția din 2018, în optimi, a pierdut chiar în fața Franței, scor 3-4.

FOTO Cuplurile Macron și Biden - cina în privat la un restaurant italian din Washington. Homar, caviar și pere în cort CITEȘTE ȘI FOTO Cuplurile Macron și Biden - cina în privat la un restaurant italian din Washington. Homar, caviar și pere în cort

Argentina a condus cu 2-0 și 3-2 (goluri marcate de Messi ’23 (penalti) și '109 și Di Maria ‘36), dar Franța a egalat de fiecare dată, prin același Mbappe (’80 (penalti), ‘81 și 118).

 Argentina a jucat în Qatar în grupa C (cu Polonia, Mexic și Arabia Saudită), pe care a terminat-o pe primul loc, după care a trecut în optimi de Australia (scor 2-1), în sferturi de Țările de Jos (scor 6-5 în urma loviturilor de departajare) și de Croația în semifinale (scor 3-0).

FOTO Adrian Ghenie continuă să aibă mare succes și pe piața asiatică. O altă lucrare de ”Artă degenerată”, vândută la Hong Kong cu 7 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Adrian Ghenie continuă să aibă mare succes și pe piața asiatică. O altă lucrare de ”Artă degenerată”, vândută la Hong Kong cu 7 milioane euro

Franța a evoluat în grupa D, cu Australia, Tunisia și Danemarca, și a acces în optimi de pe primul loc. Francezii au trecut de Polonia în optimi (scor 3-1), de Anglia în sferturi (2-1) și de Maroc în semifinale (2-0).

Argentinienii au în palmares două titluri de campioni mondiali, obținute în 1978 și 1986. În 1990 și 2014, Argentina s-a clasat pe locul doi la CM. La ediția din 2018, argentinienii nu au trecut de optimi, ei fiind învinși atunci chiar de Franța, cu scorul de 4-3.

Franța este campioana mondială din 2018 și a mai câștigat titlul mondial în 1998. În 2006, francezii s-aau clasat la CM pe locul doi, iar în 1986 au fost pe locul trei, după ce la ediția precedentă (1982), terminaseră pe patru.

viewscnt
Afla mai multe despre
fotbal
campionat