FOTO&VIDEO Zeci de mii de participanți la festivalul Burning Man, blocați în deșertul Nevada din cauza ploii și a noroiului. Penurie de apă și alimente

FOTO&VIDEO Zeci de mii de participanți la festivalul Burning Man, blocați în deșertul Nevada din cauza ploii și a noroiului. Penurie de apă și alimente

Sursă foto: Cont Facebook Mikey Chow

Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2023

Zeci de mii de petrecăreți care participau la festivalul Burning Man din deșertul Nevada au fost sfătuiți sâmbătă să se pună la adăpost și să-și raționalizeze alimentele și apa, după ce o furtună a transformat locul într-o zonă inaccesibilă din cauza noroiului, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Accesul spre și dinspre Black Rock City, locul de desfășurare a evenimentului, a fost închis "pentru tot restul evenimentului", au anunțat organizatorii într-un comunicat postat pe rețelele sociale.

Urmărește-ne și pe Google News

Evenimente
>31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Sursă foto: captură YouTube

Sursă foto: captură YouTube

Peste 60.000 de participanți călătoresc în fiecare an spre și dinspre această zonă izolată din nord-vestul statului Nevada, adunându-se într-o comunitate temporară pentru a face artă, pentru a dansa și a se bucura în cadrul festivalului Burning Man.

În Black Rock City au căzut peste 50 de litri pe metru pătrat de ploaie peste noapte, au estimat organizatorii.

Sursă foto: captură YouTube

Sursă foto: captură YouTube

"Ploaia din ultimele 24 de ore a creat o situație care a necesitat oprirea completă a circulației vehiculelor pe playa (formă de relief rezultată în urma secării unui lac - n.r.)", a precizat într-un comunicat Biroul american de gestionare a terenurilor, agenția care administrează terenul pe care avea loc evenimentul. "Sunt așteptate mai multe ploi în următoarele zile și nu este de așteptat o îmbunătățire suficientă a condițiilor pentru a permite vehiculelor să intre pe playa", a avertizat acesta.

Noroiul gros și păstos înconjura sâmbătă după-amiază zona unde au campat rulotele. "Din fericire, ne aflăm într-o tabără destul de mare, cu multe provizii", a declarat pentru Reuters, prin apel video, unul dintre sinistrați. "Suntem o comunitate, toată lumea împarte cu ceilalți", a adăugat el. Paul Reder, care participă la eveniment de 22 de ani, a declarat că se așteaptă să dureze cel puțin două zile până se usucă terenul. În timp ce el era pregătit să reziste, Reder a spus că alți participanți părăsesc locul și merg pe jos până la cea mai apropiată autostradă.

Imagini video cu situația de la Burning Man pot fi vizionate aici și aici.

Sursă foto: captură YouTube

Sursă foto: captură YouTube

Presa locală a relatat că au fost peste 70.000 de participanți anul acesta în Black Rock City la Burning Man. Festivalul, care a luat naștere ca un mic eveniment în 1986 pe o plajă din San Francisco și la care acum participă și celebrități și persoane influente din social media, își trage numele de la evenimentul său culminant, arderea unei structuri mari din lemn numită "Omul" în ultima noapte a festivalului.

Întâlnirea de anul acesta de la Black Rock City era programată să se desfășoare între 27 august și 4 septembrie.

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

viewscnt
Afla mai multe despre
festivalul burning man
ploi noroi burning man
sinistrați burning man