Simona Halep, cetățean de onoare al Capitalei

Simona Halep, cetățean de onoare al Capitalei
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2017

Simona Halep ar putea primi titlul de cetățean de onoare al Capitalei, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) și inițiat de consilierii liberali, care spun că talentul excepțional al acestei sportive trebuie valorificat, sprijinit și recompensat pe toate planurile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"În ultima perioadă, performanțele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internațional. Lipsa de implicare și susținere a autorităților, atât centrale, cât și locale în dezvoltarea și întreținerea baxelor sportive, în finanțarea și funcționarea cluburilor sportive pentru copii și juniori și în atragerea tinerei generații către sport a condus la reducerea masivă a practicării spotului de către copii, cu consecințe în reducerea ariei de selecție pentru sportul românesc de performanță. În acest context, performanța Simonei Halep de a ajunge nr. 1 în clasamentul WTA și de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă", arată inițiatorii proiectului aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe a CGMB.

Consilierii liberali care au inițiat acest proiect mai spun că Simona Halep a dovedit că, prin perseverență și pasiune, poate depăși orice obstacol în cariera sa și a devenit model inspirațional pentru viitoarele generații, iar parcursul umitor al acesteia este unic pentru un sportiv din România și reprezintă un model pentru sportul românesc, potrivit News.ro.

Intră în vigoare noi măsuri de securitate pentru zborurile către SUA CITEȘTE ȘI Intră în vigoare noi măsuri de securitate pentru zborurile către SUA

"Talentul excepțional al acestei sportive trebuie valorificat, sprijinit și recompensat pe toate planurile", adaugă inițiatorii proiectului privind acordarea titlului de cetățean de onoare al Capitalei Simonei Halep.

Simona Halep a urcat, pentru prima dată în carieră, pe locul 1 WTA, după ce a învins-o, în 7 octombrie, pe letona Jelena Ostapenko, în semifinalele China Open. Halep a devenit prima româncă lider mondial în tenis, al doilea român, după Ilie Năstase, care a fost numărul 1 ATP 40 de săptămâni, între 23 august 1973 și 2 iunie 1974, și a 25-a jucătoare care urcă pe cea mai înaltă treaptă a ierarhiei, în istoria de 44 de ani a WTA.

viewscnt
Afla mai multe despre
simona halep
cetatean de onoare