VIDEO Un profesor a inventat un „televizor cu gust” ce poate reda aromele mâncării

VIDEO Un profesor a inventat un „televizor cu gust” ce poate reda aromele mâncării
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2021

Un profesor din Japonia a dezvoltat un prototip de ecran TV „cu gust”, care poate reda aromele alimentelor, un pas înainte către crearea unei experiențe de vizionare multisenzorială, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Dispozitivul, numit Taste the TV (TTTV), utilizează zece recipiente cu arome, dispuse în formă de carusel, care sunt pulverizate în combinație pentru a reda gustul unui anumit aliment. Proba de aromă este apoi aplicată pe pelicula igienică a unui ecran plat TV astfel încât privitorul să o poată gusta, scrie Agerpres.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Acest tip de tehnologie poate îmbunătăți modul în care oamenii se conectează și interacționează cu lumea exterioară, în special în perioada COVID-19, a declarat Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.

„Scopul este acela de a oferi oamenilor posibilitatea de a trăi experiențe precum aceea de a mânca la un restaurant din altă zonă a lumii, chiar dacă se află acasă”, a spus el.

Miyashita colaborează cu o echipă formată din aproximativ 30 de studenți, care a produs o varietate de dispozitive asociate aromelor, printre acestea numărându-se o furculiță care face ca mâncarea să aibă un gust mai bogat.

El a declarat că a conceput prototipul TTTV în ultimul an și a precizat că o versiune comercială ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 de dolari americani).

Aplicații ale „televizorului cu gust”

Printre aplicațiile potențiale ale dispozitivului se numără cursurile la distanță pentru somelieri și bucătari sau jocurile ce implică degustarea, a spus el.

Miyashita a purtat, de asemenea, tratative cu unele companii interesate de utilizarea tehnologiei de pulverizare pe care a dezvoltat-o pentru aplicații precum un dispozitiv capabil să aplice o aromă de pizza sau de ciocolată pe o felie de pâine prăjită.

Studenta Meiji Yuki Hou, în vârstă de 22 de ani, care a realizat o demonstrație a dispozitivului TTTV pentru reporteri, a spus în fața ecranului că voia să guste ciocolată dulce.

După mai multe încercări, o voce automată a repetat ordinea aromelor, care au fost apoi pulverizate pe o peliculă de plastic. „Este un fel de ciocolată cu lapte”, a spus ea adăugând că aroma era „dulce ca un sos de ciocolată”.

viewscnt
Afla mai multe despre
televizor
japonia