Peste 128 de milioane de americani, sub avertizare de căldură. Beryl lasă aproximativ 2 milioane de consumatori din sud-estul Texasului fără curent

Peste 128 de milioane de americani, sub avertizare de căldură. Beryl lasă aproximativ 2 milioane de consumatori din sud-estul Texasului fără curent
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2024

Milioane de americani din sud-estul Texasului au îndurat temperaturi extrem de ridicate, fără aer condiționat, după ce furtuna tropicală mortală Beryl a lăsat fără curent o mare parte a regiunii, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Căldura toridă a încins, de asemenea, o mare parte din vestul Statelor Unite și Canada, crescând riscul de incendii de vegetație, scrie News.ro.

GRAFIC Pepsi - afaceri și profit record în România. Snacksurile pierd însă din viteză. Într-un deceniu, compania și-a mărit cifra de afaceri cu aproape 350% CITEȘTE ȘI GRAFIC Pepsi - afaceri și profit record în România. Snacksurile pierd însă din viteză. Într-un deceniu, compania și-a mărit cifra de afaceri cu aproape 350%

Aproximativ 2 milioane de locuințe și întreprinderi din Texas au rămas fără electricitate, potrivit Poweroutage.us, în timp ce temperaturile atingeau peste 100 de grade Fahrenheit (38 C) marți la prânz, a declarat Serviciul meteorologic național.

"Fără curent electric în mare parte din sud-estul Texasului în urma lui Beryl, lipsa aerului condiționat ar putea crea condiții periculoase", a declarat serviciul.

Furtuna tropicală Beryl a intrat luni în Texas, inundând autostrăzi, avariind case și doborând linii electrice în calea sa. Șapte persoane au fost ucise de furtună în Texas, inclusiv două persoane care au fost ucise de copaci căzuți, a raportat Houston Chronicle. Beryl a ucis 11 persoane în Caraibe înainte de a ajunge în Texas.

Retrogradată marți la rangul de ciclon post-tropical, furtuna a slăbit în timp ce se deplasa prin vestul mijlociu, dar prezintă în continuare un risc de inundații și tornade până miercuri, a declarat Serviciul meteorologic național.

În total, aproximativ 128 de milioane de persoane din Statele Unite se aflau marți sub avertizare de căldură. În cea mai mare parte a Vestului - de la Seattle în jos prin California și până în Arizona - se așteptau temperaturi record.

Maximul național de 129 F (54 C) a fost înregistrat lângă Tecopa, California, în deșertul Mojave, a declarat serviciul meteorologic.

Las Vegas a atins 117 F (47 C), Phoenix a atins 116 F (47 C) și Tucson 111 F (44 C).

Valul de căldură a dus, de asemenea, la creșterea temperaturilor în mare parte din vestul Canadei, sporind riscul de incendii de vegetație, a declarat Armel Castellan, meteorolog la Environment Canada.

Agenția meteorologică federală a emis marți avertizări de căldură pentru unele părți ale provinciei Columbia Britanică de pe coasta Pacificului, principala provincie producătoare de petrol, Alberta, și Saskatchewan, în preeriile canadiene. Pe măsură ce valul de căldură se deplasează spre est, temperaturile vor scădea, dar instabilitatea de presiune care îl însoțește ar putea declanșa fulgere uscate, sporind amenințarea incendiilor de vegetație, a declarat Castellan.

Populația va putea descărca, de pe un site specializat, aplicațiile utilizate de autoritățile publice. Guvernul va înființa un registru special CITEȘTE ȘI Populația va putea descărca, de pe un site specializat, aplicațiile utilizate de autoritățile publice. Guvernul va înființa un registru special

"Efectele secundare - nu doar asupra oamenilor, ci și asupra mediului - și anume preocupările legate de incendiile de vegetație se accelerează", a declarat Castellan.

Până marți, 59 de incendii forestiere ardeau în Alberta și 97 în Columbia Britanică.

Satul Lytton din Columbia Britanică, unde 90% din structuri au ars într-un incendiu de vegetație în 2021, a fost cel mai fierbinte loc din Canada în jurul orei 2 p.m. (2100 GMT) la 39 C (102 F).

viewscnt
Afla mai multe despre
beryl
energie
sua
caldura