Adeverințele de concediu medical ar putea fi eliberate online

Adeverințele de concediu medical ar putea fi eliberate online
scris 9 aug 2017

Ministerul Sănătății analizează posibilitatea ca adeverințele de concediu medical să poată fi eliberate online, în cadrul unui proces de debirocratizare a actelor necesare pentru medici de familie și pacienți.

Ministrul de resort, Florian Bodog, și președintele Casei Naționale de Asigurări au propus Guvernului o serie de măsuri prvind debirocratizarea sistemului medical, printre care și simplificarea modalității de emitere a adeverinților pentru concediul medical. 

Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit începând cu prima zi a anului viitor CITEȘTE ȘI Medicii vor fi scutiți de impozit pe venit începând cu prima zi a anului viitor

”Debirocratizăm activitatea medicilor de familie, desființăm o serie de acte, pe care le considerăm inutile și studiem posibilitatea ca în ceea ce privește eliberarea concediilor medicale aceasta să se facă electronic, pentru a scădea birocrația și în acest domeniu”, a anunțat, miercuri, ministrul Sănătății.

El a adăugat că, în privința recunoașterii concediilor medicale acordate în străinătate, pentru părinții care-și îngrijesc copiii, va fi propusă creșterea vârstei copiilor, de la 14 la 16 ani.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
concediu
medical
adeverinta
online
medic
guvern
sanatate
ministru
bodog