CE deschide infringement și împotriva României pentru imigranții calificați

CE deschide infringement și împotriva României pentru imigranții calificați
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

Comisia Europeană a deschis o procedură de infringement împotriva a 17 state membre ale UE, printre care și România, pentru netranspunerea în legislațiile naționale a directivei pentru atragerea pe piața muncii a imigranților înalt calificați din afara UE, relatează agenția EFE.

Data limită pentru transpunerea directivei a fost 18 noiembrie 2023, prin urmare Bruxellesul a transmis o scrisoare în care le cere explicații celor 17 țări, respectiv Belgia, Bulgaria, Cipru, Croația, Estonia, Finlanda, Franța, Lituania, Letonia, Luxemburg, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania și Suedia, arată Agerpres.

Urmărește-ne și pe Google News
DECIZIE Guvernul a aprobat moratoriul la contractele de credit și leasing ale fermierilor CITEȘTE ȘI DECIZIE Guvernul a aprobat moratoriul la contractele de credit și leasing ale fermierilor
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Guvernele acestora au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde scrisorii și a transpune directiva în legislația lor națională, în caz contrar vor primi un aviz motivat, a doua etapă a procedurii, ultima etapă fiind sesizarea Curții de Justiție a UE.

Reglementarea, cunoscută sub numele de "Directiva asupra Cărții Albastre UE", stabilește condițiile de intrare și rezidență pentru cetățenii din statele terțe înalt calificați care vin să se stabilească și să muncească într-una dintre țările UE.

ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde - deblocat CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Programul Casa Verde - deblocat

Directiva introduce norme mai eficiente pentru atragerea lucrătorilor înalt calificați în UE și care includ condiții de admisie mai flexibile, drepturi suplimentare și posibilitatea de a se deplasa mai ușor între statele UE pentru găsirea unui loc de muncă.

Procedura de infringement presupune atenționarea unui stat membru UE de către Comisia Europeană pentru încălcarea unei obligații și, ulterior, dacă părțile nu se înțeleg, acționarea statului respectiv în judecată la Curtea Europeană de Justiție, care poate decide amendarea țării în cauză, de obicei cu sume substanțiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ue
imigranti