Nicușor Dan crede că terasele din Herăstrău și de pe Lipscani sunt subiecte ”complicate”: Au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate a autorității 15-20 de ani. Pe Lipscani se va interveni ”cel târziu în martie”

Nicușor Dan crede că terasele din Herăstrău și de pe Lipscani sunt subiecte ”complicate”: Au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate a autorității 15-20 de ani. Pe Lipscani se va interveni ”cel târziu în martie”
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 ian 2024

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, afirmă că are de aprofundat două subiecte ”complicate” - terasele din Herăstrău și de pe Lipscani. Fiind activități economice, în care lucrează între 6.000 și 10.000 de oameni, primarul crede că acestea trebuie să aibă timpul necesar pentru a se normaliza, dar vine și această perioadă, întrucât domeniul a beneficiat de complicitatea autorităților publice ”15-20 de ani”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Sunt două subiecte pe care nu le-am aprofundat, urmează, dar sunt complicate. Unul este subiectul teraselor din Herăstrău, al doilea este chestiunea publicității stradale din București. Aceste două fenomene sunt activități economice care au beneficiat, cu ghilimele sau fără ghilimele, de o complicitate sau de o privire în altă parte a autorității publice vreme de 15-20 de ani”, a afirmat la Digi 24 Nicușor Dan.

TAROM scoate bilete la preț redus CITEȘTE ȘI TAROM scoate bilete la preț redus


El crede că ”cel mai simplu este să iei buldozerul să te duci să intri peste un panou publicitar sau peste o astfel de terasă”.

”Totuși, o activitate economică, în opinia mea. Din informațiile pe care le am, în tot domeniul ăsta sunt undeva între 6.000 și 10.000 de oameni care lucrează și atunci e bine să le dai acestor oameni, chiar dacă unii dintre ei au greșit, să le dai o perspectivă de 3-4 ani, astfel încât să poată să-și normalizeze afacerea și asta este ceva urma”, a mai declarant primarul general.

Niculor Dan, crede că pe Lipscani situația este diferită.

”Acolo este și o chestiune de securitate. Când o să înceapă primăvara, dacă nu intervenim, o să avem terase care vor fi un una lângă cealaltă și nu vor păstra culoarul pentru mașinile de intervenție. Acolo vom intra foarte repede pentru a normaliza”, a adăugat primarul general, explicând că acest lcuru se va întâmpla ”cel târziu în martie”.

viewscnt
Afla mai multe despre
nicușor dan
terese
lipscani