Cioloș optează pentru un "civil" ca ministru de Interne: Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei sale

Cioloș optează pentru un "civil" ca ministru de Interne: Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei sale
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 sep 2016

Dragoș Tudorache, șef al Cancelariei prim-ministrului, a fost nominalizat pentru postul de ministru de Interne. Propunerea a fost transmisă de premierul Dacian Cioloș către președintele Klaus Iohannis, care urmează să semneze decretul de numire.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Postul de șef al Cancelariei va fi preluat de Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al lui Cioloș.

Șeful Guvernului a arătat că a optat pentru un "civil" la Ministerul de Interne, pentru echidistanță și echilibru în conducerea instituției.

Înainte de a fi numit șef al Cancelariei premierului, în noiembrie anul trecut, odată cu instalarea Guvernului Cioloș, Dragoș Tudorachea lucrat, 11 ani, în Comisia Europeană pe mai multe posturi, iar alți 5 ani a lucrat la OSCE și ONU.

Din 2000, a început să lucreze și în instituții europene și internaționale, mai întâi ca șef de unitate și coordonator al celulei de analiză pentru Kosovo, în cadrul OSCE, iar apoi ca șef al departamentului juridic a echipei judecătorilor internaționali ai ONU pentru zona Kosovo.

Șeful Cancelariei premierului: Investițiile IT în administrație au fost incoerente, la Guvern nu există nici e-mail comun CITEȘTE ȘI Șeful Cancelariei premierului: Investițiile IT în administrație au fost incoerente, la Guvern nu există nici e-mail comun

În 2005, Dragoș Tudorache a fost Task Manager în cadrul departamentului Justiție și Anticorupție la Delegația Comisiei Europene, iar din 2007 a devenit coordonator la Facilitatea Schengen din cadrul Comisiei Europene.

A continuat activitatea în Comisia Europeană ca director executiv interimar al Agenției eu-LISA pe Mari Proiecte IT,  șef de unitate pe Afaceri Internaționale la Direcția Generală pentru Afaceri Interne și Migrație, iar, înainte de a ajunge în Cabinetul Cioloș, a fost numit șef de unitate în Coordonare și Strategie în cadrul aceleiași Direcții.

Dragoș Tudorache are 41 de ani, are studii juridice, iar între 1997 și 2002 a fost judecător la Galați.

Borc: Cioloș m-a sunat într-o zi de vineri 13, am crezut că este o farsă la radio CITEȘTE ȘI Borc: Cioloș m-a sunat într-o zi de vineri 13, am crezut că este o farsă la radio

Postul de ministru de Interne este vacant de săptămâna trecută, când Petre Tobă a demisionat după ce premierul Dacian Cioloș i-a cerut să părăsească postul, Direcția Națională Anticorupție (DNA) cerând urmărirea penală a acestuia.

Procurorul șef al DNA a transmis atunci procurorului general solicitarea de începere a urmăririi penale a lui Petre Tobă pentru favorizare a făptuitorului, infracțiune săvârșită în perioada mandatului de ministru al acestuia. Procurorii spun că Petre Tobă a refuzat declanșarea procedurii de declasificare parțială a unor documente solicitate de anchetatori în dosarul DIPI.

viewscnt
Afla mai multe despre
interne
ministru
ciolos