Dan Barna, despre o moțiune de cenzură: La momentul ăsta suntem realiști, nu există voturile

Dan Barna, despre o moțiune de cenzură: La momentul ăsta suntem realiști, nu există voturile
scris 3 sep 2022

Vicepreședintele Camerei Deputaților Dan Barna a declarat că, în acest moment, USR nu poate depune o moțiune de cenzură în Parlament, deoarece nu are voturile necesare, însă, pe viitor, ar putea să depună. În ceea ce privește moțiunea simplă pe energie, Barna a precizat că se bazează pe voturile parlamentarilor care înțeleg că, dacă rămâne Virgil Popescu în funcția de ministru, ”impactul asupra economiei și asupra societății va fi unul dramatic”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Întrebat dacă USR va depune o moțiune de cenzură în Parlament, Dan Barna a explicat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Timișoara, că partidul său nu are voturile necesare pentru aceasta.

”Moțiune de cenzură... o să vedem de-a lungul sesiunii, probabil că o moțiune vom depune. La momentul ăsta suntem realiști, nu există voturile pentru o moțiune de cenzură, adică nu e foarte aproape. Este un instrument parlamentar, vom încerca să îl folosim, dar suntem realiști”, a precizat Dan Barna.

Guvernul a redus cu 40% prețul reglementat de vânzare a gazelor de către producătorii locali către CET-urile care alimentează sistemele centralizate de încălzire a populației CITEȘTE ȘI Guvernul a redus cu 40% prețul reglementat de vânzare a gazelor de către producătorii locali către CET-urile care alimentează sistemele centralizate de încălzire a populației

În ceea ce privește moțiunea simplă pe energie, depusă de USR în Parlament și care va fi dezbătută săptămâna viitoare, Barna a spus că are toate șansele să treacă, având în vedere că social-democrații îl declară responsabil pe Virgil Popescu pentru că nu s-au făcut investiții în domeniu.

”Dacă ne uităm la declarațiile celor de la PSD care spun de fiecare dată când au un microfon în față că Virgil Popescu este responsabil într-o mare măsură pentru faptul că nu s-au făcut investiții, Mintia este un exemplu foarte bun, că nu s-au făcut investiții în energie și că sistemul nu s-a adaptat la această criză previzibilă, această moțiune are toate șansele să treacă pentru că da, PSD are șansa să voteze această moțiune și să aducă coaliția de guvernare, să pună un ministru competent căruia chiar să îi pese, dincolo de micile combinații pe care domnul Popescu le-a făcut în toți acești an”, a declarat Dan Barna.

Vicepreședintele Camerei Deputaților a adăugat că pentru susținerea moțiunii USR se bazează pe orice vot, deși o astfel de moțiune nu dă jos un ministru.

”Deci da, noi considerăm că este o șansă reală, democratică în Parlament, PSD poate să confirme și să susțină această moțiune. Știți foarte bine că o moțiune nu dă jos un ministru, dar în momentul de față, dacă un ministru precum Virgil Popescu, care a dus România la coada eficienței energetice, repet, o țară care are resurse, nu vorbim de o țară care este dependentă total de gazul din Rusia sau din altă parte, Virgil Popescu a reușit să ne aducă să avem mai multe zile cea mai scumpă energie din Europa, or asta spune foarte multe, nu știu dacă e doar incompetență, s-ar putea să fie și rea-credință sau alt tip de interese. Mă bazez pe voturile oricărui parlamentar care înțelege că dacă România continuă cu Virgil Popescu, impactul asupra economiei și asupra societății va fi unul dramatic”, a mai spus Barna.

viewscnt
Afla mai multe despre
motiune cenzura
usr
dan barna