Ucraina recunoaște că a lovit o bază rusă în apropiere de Centrala de la Zaporojie

Ucraina recunoaște că a lovit o bază rusă în apropiere de Centrala de la Zaporojie
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 sep 2022

Ucraina a declarat, vineri, că a lovit o bază rusă din Energodar, în sudul țării, nu departe de Centrala nucleară Zaporojie de unde acuză Rusia că și-a scos armamentul înainte de inspecția echipei de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA), potrivit AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Joi dimineață, înainte de sosirea misiunii AIEA, autoritățile ucrainene îi acuzau acuzat pe ruși că au bombardat ei înșiși Energodar, oraș pe care îl controlează, cu intenția de a arunca responsabilitatea pe Kiev.

Ucraina face un bilanț al atacurilor sale asupra Energodar, relatează News.ro.

În același timp, în contextul în care țările din G7 vizează să plafoneze prețul petrolului din Rusia, Moscova a anunțat că gazoductul Nord Stream a fost complet închis până când vor fi făcute reparații la o turbină, un motiv considerat pretext de Germania, care este foarte dependentă de gazul rusesc.

Rusia invită Bucureștiul să recunoască public că trimite arme Kievului. \'\'În loc de această rușine falsă, autoritățile ar trebui să mărturisească totul\'\' CITEȘTE ȘI Rusia invită Bucureștiul să recunoască public că trimite arme Kievului. ''În loc de această rușine falsă, autoritățile ar trebui să mărturisească totul''

"În localitățile Herson și Energodar, lovituri precise ale trupelor noastre au distrus trei sisteme de artilerie inamice, precum și un depozit de muniții”, ucigând mulți soldați ruși, a spus armata ucraineană.

Armata ucraineană a susținut, de asemenea, că forțele ruse și-au evacuat "toate echipamentele lor militare de la centrală" înainte de sosirea, joi, a misiunii AIEA, dintre care mai mulți membri au rămas la fața locului. Centrala electrică Zaporojie, cea mai mare din Europa, a fost cucerită de trupele ruse în martie, la scurt timp după ce Moscova și-a lansat invazia Ucrainei, iar amplasamentul său a fost vizat de mai multe bombardamente, stârnind temerile privind un dezastru nuclear. Kievul și Moscova resping reciprioc atacurile în acest sit.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
razboi
ucraina
centrala nucleara
zaporoje