Delia Popescu, președinte al Agenției pentru Agenda Digitală, este noul ministru al Comunicațiilor

Delia Popescu, președinte al Agenției pentru Agenda Digitală, este noul ministru al Comunicațiilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 aug 2016

Delia Popescu, președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României, a fost propusă de premierul Dacian Cioloș pentru postul de ministru al Comunicațiilor. Propunerea a fost acceptată, decretul de numire fiind semnat de președintele Klaus Iohannis.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Delia Popescu activează în domeniul e-guvernării din 2003, ocupându-se de dezvoltarea și implementarea sistemelor informatice destinate furnizării serviciilor publice electronice atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul de afaceri (Sistemul Electronic de Achiziții Publice-SEAP, Sistemul Informatic de Atribuire Electronică în transporturi-SIAE, Punctul de Contact Unic electronic – PCUe, Sistemul Național Electronic de Plată online taxe și impozite – SNEP).

Din 2014 este președinte al Agenției pentru Agenda Digitală a României, instituție publică finanțată din venituri proprii și aflată în coordonarea prim-ministrului.

Guvernul cheamă specialiști IT să facă o pauză în sectorul privat și să intre în administrație, cu 2.000 euro pe 6 luni CITEȘTE ȘI Guvernul cheamă specialiști IT să facă o pauză în sectorul privat și să intre în administrație, cu 2.000 euro pe 6 luni

În perioada 2009-2014 a fost vice-președinte al Centrului Național de Management pentru Societatea Informațională, în subordinea Ministerului Comunicațiilor.

Anterior, în 2008-2009, a fost director al Departamentului documentare tehnică în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale.

Din 2007 până în 2008 a fost șef Serviciu Atribuire Electronică în Transporturi în cadrul Agenției pentru Serviciile Societății Informaționale.

Din 2013 este membru în Consiliul INIS-Infrastructura Națională pentru Informații Spațiale privind datele spațiale.

S-a născut la București, la 22 noiembrie 1978, și este necăsătorită.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministru
comunicatii
guvern
delia popescu
ciolos