Directorul Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din CNAIR, arestat preventiv sub acuzația de luare de mită

Directorul Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din CNAIR, arestat preventiv sub acuzația de luare de mită
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 oct 2022

Judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis arestarea preventivă, pentru 30 de zile, a directorului Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din CNAIR, Florea Dascălu. Acesta este acuzat de luare de mită și trafic de influență în formă continuată. După mai bine de două ore de audieri, judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis arestarea preventivă a lui Florea Dascălu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Florea Dascălu a fost reținut de procurorii DNA, duminică, fiind acuzat de luare de mită, trafic de influență, în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, arată news.ro.

Anterior, Directorul Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Florea Dascălu, a fost reținut sub acuzațiile de luare de mită, trafic de influență, în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

”Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus începerea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 octombrie 2022, a suspectului DASCĂLU FLOREA, director al Direcției de Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), în sarcina căruia s-a reținut comiterea infracțiunilor de: luare de mită; trafic de influență, în formă continuată (7 acte materiale); permiterea accesului unor persoane neautorizate la informații ce nu sunt destinate publicității, în scopul obținerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale), informează News.ro.

 ”Conducerea CNAIR a luat act de reținerea pentru 24 de ore a directorului pentru intreținere al CNAIR, Florea Dascalu și propunerea DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a acestuia. În funcție de hotătârea instanței privind solicitarea DNA în această speță și în conformitate cu legislația muncii, se va lua o decizie privind suspendarea din funcție a directorului Florea Dascălu.”, a transmis compania.

Conform procurorilor DNA, în perioada mai – 22 octombrie 2022, Florea Dascălu, în calitatea sa de director, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani și alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb să își exercite influența pe care o avea asupra unor funcționari publici și privați, promițând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activității comerciale a administratorului respectiv (câștigarea de contracte și lucrări de estetică rutieră și deszăpezire). Tot în contul sumei menționate și al foloaselor necuvenite, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, suspectul ar fi pus la dispoziția aceluiași administrator mai multe date nedestinate publicității, informații menite să îi asigure câștigarea unor licitații organizate de CNAIR.

”Astfel, pentru demersurile descrise, suspectul Dascălu Florea ar primit, în data de 07.05.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 2.060 lei, în data de 12.07.2022 suma de 10.000 lei, iar în data de 22.10.2022 suma de 10.000 lei și foloase necuvenite în cuantum de 5.000 lei, în ultima împrejurare procurorii constatând săvârșirea infracțiunii flagrante”, precizează DNA.

Duminică, Dascălu Florea va fi prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

viewscnt
Afla mai multe despre
director
cnair
dna
mită
trafic de influență
florea dascălu