După Dăncilă, și Ciucă promite reducerea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova

După Dăncilă, și Ciucă promite reducerea tarifelor de roaming între România și Republica Moldova
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 feb 2022

Guvernele României și Republicii Moldova vor semna un acord pentru reducerea tarifelor de roaming dintre cele două țări, promisiune făcută de guvernanții români și moldoveni de foarte mulți ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Prin acest acord, România se va angaja să asiste Republica Moldova în elaborarea și punerea în aplicare a unui cadru normativ compatbil cu cel european în domeniu și a reglementărilor aferente, dar în relația bilaterală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, este vorba de un acord în premieră la nivelul UE, România fiind primul stat care semnează un astfel de acord cu un stat terț, dar fără a prejudicia acordul existent privind tarifele de roamning de la nivel comunitar.

După greva STB, liberalii vor modificarea legii pentru ca liderii de sindicate sau patronate să nu mai poată fi membri de partid CITEȘTE ȘI După greva STB, liberalii vor modificarea legii pentru ca liderii de sindicate sau patronate să nu mai poată fi membri de partid

În 2019, și fostul premier Viorca Dăncilă anunța că Guvernul de la București va sprijini reducerea tarifelor pentru apelurile telefonice între Republica Moldova și România, după ce în 2018 autorități din Republica Moldova anunțaseră că tarifele de roaming pot fi eliminate chiar din 2019.

”Avem interes comun pentru proiectele de interconectare în domeniul infrastructurii de transport, precum și pentru reducerea tarifelor de roaming. Vom acorda tot sprijinul pentru implementarea lor, pentru că dorim să contribuim în mod direct, la îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor cetățenilor din Republica Moldova. Guvernul României susține eforturile Republicii Moldova de avansare a parcursului european, singura opțiune pentru un viitor democratic și prosper”, spunea Dăncilă.

DECIZIE Parlamentarii refuză să reglementeze lobby-ul în România CITEȘTE ȘI DECIZIE Parlamentarii refuză să reglementeze lobby-ul în România

La finele anului 2018, apelurile telefonice între Republica Moldova și România au fost gratuite de 1 Decembrie, iar ministrul de atunci al Economiei și Infrastructurii din Republica Moldova, Chiril Gaburici, anunța că tarifele de roaming ar putea fi eliminate în prima jumătate a anului 2019.

"Noi credeam că reușim chiar anul acesta să aplicăm tarifele locale pentru serviciile de roaming, doar că au apărut câteva discuții suplimentare din partea autorităților române cu operatorii și ne-am mai luat timp ca să putem soluționa aceste întrebări și discuții suplimentare, să ajungem la un numitor comun care ar putea satisface toți jucătorii și astfel să putem implementa. Pe data de 1 decembrie vom avea apeluri gratuite între Moldova și România. Acesta va fi un prim test de lucru cu operatorii pe acest subiect. Avem disponibilitatea tuturor operatorilor. Acum urmează agențiile să documenteze toată această inițiativă. Noi ne dorim ca în prima jumătate a anului 2019 să avem deja aceste tarife preferențiale, sau, cum le numim noi în cadrul ministerului, tarif local pentru cetățenii Republicii Moldova în România și invers, cei din România, fiind în Republica Moldova, să poată telefona la tariful lor local", explicat atunci demnitarul moldovean.

viewscnt
Afla mai multe despre
roaming
republica moldova
tarife
reducere
guvern
dancila
ciuca