EUROPARLAMENTARE Dacian Cioloș a fost anul trecut consultant pentru Banca Mondială. Împrumut acordat firmei de mindfulness a soției

EUROPARLAMENTARE Dacian Cioloș a fost anul trecut consultant pentru Banca Mondială. Împrumut acordat firmei de mindfulness a soției

Sursă foto: Facebook

Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 31 mar 2019

Fostul premier tehnocrat și comisar european pentru Agricultură Dacian Cioloș, numărul unu de pe lista de candidați la europarlamentare a alianței USR-PLUS, a încasat anul trecut venituri în valoare totală de 20.369 euro din prestarea de servicii de consultanță către Banca Mondială, potrivit declarației sale de avere.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În medie, asta înseamnă circa 1.700 euro pe lună. Și într-o declarație de avere a lui Cioloș din 2016, când ocupa funcția de premier, se menționează ca acesta încasase în anul anterior, 2015, o "indemnizație" de 12.322 euro, sursa veniturilor fiind "Misiune Banca Mondială". Cioloș a fost numit prim ministru pe data de 17 noiembrie 2015. Și în 2016, și în 2015, Dacian Cioloș a încasat indemnizație tranzitorie de la Comisia Europeană, cuvenită ca fost comisar european, în valoare de 105.200, respectiv 102.280 euro pe an

Documentul depus recent anul acesta mai arată că Cioloș a acordat, la o dată neprecizată, un împrumut în sumă de 11.721,43 lei firmei Equilibre Connexion SRL a soției sale, Valérie Cioloș-Villemin, instructor de mindfulness, firmă cu activități de "învățămâmânt în domeniul cultural (limbi străine, muzică, teatru, dans, arte plastice și alte domenii)" și "alte servicii".

Firma, înființată în 2016, a terminat anul 2017, ultimul pentru care există date disponibile, cu un profit net de 1.303 lei la un rulaj de circa 60.000 lei, datorii de peste 63.000 lei și capitaluri negative, de -12.543 lei.

România și Bulgaria vor pachete turistice comune cu care să-i atragă pe asiatici CITEȘTE ȘI România și Bulgaria vor pachete turistice comune cu care să-i atragă pe asiatici

Cioloș mai are acordate împrumuturi fratelui său mai mic, Sorin Cioloș (43.500 euro), și unei anume Camelia Marian (10.000 euro).

Liderul PLUS are în conturi peste 72.000 euro la BNP Paribas Fortis Belgia, circa 22.000 lei la BRD și 561 euro la BNP Paribas Longvic, Franța.

La capitolul imobiliar nu sunt noutăți, Dacian Cioloș raportând aceeași casă de vacanță de 98 mp de la Mărișel, județul Cluj, la care este coproprietar alături de soție din anul 2015.

Cioloș este membru al board-ului International Food Policy Research Institute cu sediul la Washington, membru asociat al Academie d’Agriculture de France și totodată membru al InteractionCouncil, o organizație care grupează mai mulți foști șefi de state și de guverne.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacian ciolos
partidul plus
alianta usr plus
alegeri europarlamentare
dacian ciolos avere
sotie dacian ciolos mindfulness
banca mondiala
guvernul tehnocrat