Fosta consilieră a lui Dragnea și Dăncilă - revocată din conducerea Romaero

Fosta consilieră a lui Dragnea și Dăncilă - revocată din conducerea Romaero
Adi Mosoianu
Adi Mosoianu
scris 22 aug 2019

Fosta consilieră a lui Liviu Dragnea și a Vioricăi Dăncilă, Anca Alexandrescu, a fost revocată din Consiliul de Administrație al companiei aerospațiale și de apărare Romaero, controlată de stat prin Ministerul Economiei cu peste 56% din acțiuni și care luna trecută a semnat un memorandum de înțelegere cu gigantul american Raytheon în baza căruia va presta servicii de mentenanță la sistemele de rachete Patriot livrate de americani României.

Mandatul Ancăi Alexandrescu în CA-ul Romaero, care a început în martie 2019, urma să înceteze pe 2 septembrie, ca de altfel și cele ale celorlalți trei membri ai Consiliului. Mandatele de administratori ale acestora din urmă au fost însă prelungite.

Urmărește-ne și pe Google News

Alexandrescu a fost înlocuită în poziția de administrator al companiei de stat, ca urmare a deciziei acționarului majoritar al acesteia, de către Ion Constantin Tudose, șef de serviciu la Departamentul de prospectare prețuri de piață al Hidroelectrica, totodată președinte al organizației ALDE din Mihăilești, Giurgiu.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
 Trump, în favoarea revenirii la G8, cu reintegrarea Rusiei CITEȘTE ȘI Trump, în favoarea revenirii la G8, cu reintegrarea Rusiei

Din Giurgiu provine și ministrul Economiei, social-democratul Niculae Bădălău, care conduce organizația PSD din județ.

În luna mai, Anca Alexandrescu a fost eliberată și din funcția de consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă, în care fusese numită în februarie 2018.

Anterior, Dăncilă fusese întrebată de ziariști dacă Darius Vâlcov și Anca Alexandrescu sunt oameni cu care mai poate colabora, replica ei fiind: "Cu Anca Alexandrescu exclus. După cum știți, este consilierul onorific pe probleme de comunicare în cadrul aparatului primului-ministru, mâine o voi  elibera din funcție. Și la partid la fel".

Romaero a terminat anul trecut cu pierderi de 35,3 milioane lei, în scădere cu 10% față de cele din 2017, iar cifra de afaceri a companiei de stat a crescut cu peste 40%, la circa 84,5 milioane lei.

Anca Alexandrescu este în continuare membră în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare, mandatul expirându-i la finalul lunii viitoare și putând fi prelungit ulterior, cu cel mult 2 luni. Ea este membru în Consiliul Fondului din mai 2018.

Declarație comună Trump-Iohannis, în contextul Huawei: Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G CITEȘTE ȘI Declarație comună Trump-Iohannis, în contextul Huawei: Căutăm să evităm riscurile de securitate care însoțesc investițiile chineze în rețelele de telecomunicații 5G

Potrivit celei mai recente declarații de avere, Anca Alexandrescu a câștigat anul trecut 5.700 de lei pe lună în postul de consilier al fostului președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD Liviu Dragnea, încarcerat în mai anul acesta. Ea a mai primit dividende în valoare de peste 38.000 lei de la firma Abis Media SRL, la care este asociat. Ea mai deține participații la firmele Media Net SRL și Trei Amigos Together SRL.

La Fondul Român de Contragarantare, Anca Alexandrescu încasează 7.200 lei pe lună. La Romaero, ea primea o indemnizație netă lunară de 2.500 lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
raytheon
rachete patriot
anca alexandrescu
consilier liviu dragnea
consilier viorica dancila
fondul roman de contragarantare