FOTO DNA prezintă în imagini cum arată în lucru un dosar de corupție

FOTO DNA prezintă în imagini cum arată în lucru un dosar de corupție
scris 25 feb 2016

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a prezentat în imagini cum arată un dosar în lucru, cu toate documentele aferente, exemplificând astfel volumul de muncă al procurorilor raportat la numărul redus al acestora.

Imaginea a fost prezentată în raportul de activitate pe anul trecut al DNA.

FOTO DNA prezintă în imagini cum arată în lucru un dosar de corupție

Joi dimineața, procurorul-șef al DNA, Codruța Kovesi, a afirmat că principala provocare pentru DNA în această perioadă este determinată de creșterea continuă a volumului de activitate, numărul dosarelor ajungând la peste 11.000, dublu față de acum 5 ani.

Activitatea de urmărire penală a fost desfășurată de 97 procurori și fecare procuror a avut de soluționat în medie peste 110 dosare, număr mare care influențează durata de soluționare a cauzelor.

Corupția golește primăriile. În ultimul an, 42 de edili au rămas fără scaun, fiind arestați sau condamnați CITEȘTE ȘI Corupția golește primăriile. În ultimul an, 42 de edili au rămas fără scaun, fiind arestați sau condamnați

"În acest moment avem de soluționat peste 7.100 de cauze, dublu față de cât putem soluționa noi într-un an", a atenționat Kovesi, precizând că o primă rezolvare ar fi creșterea numărului de procurori și polițiști. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
dna
dosar
imagini