Iohannis: Am solicitat PSD-ului să termine cât mai repede această criză

Iohannis: Am solicitat PSD-ului să termine cât mai repede această criză
scris 17 iun 2017

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, la Sibiu, referitor la actuala situație politică din România, că numai de asta nu am avut nevoie, adăugând că a solicitat PSD să termine cât mai repede această criză. Iohannis a adăugat: "E păcat. Avem deschidere mare în SUA, în Europa. E treaba lor cum o fac. Eu nu dau lecții PSD-ului. E un partid mare. Nu le dau eu lecții despre ce să facă."

Întrebat, la ieșirea din sediul Primăriei Sibiu, despre situația politică actuală, președintele Klaus Iohannis a răspuns: "Legat de situația politică actuală, pot să spun așa: Numai de asta nu am avut nevoie. Și am solicitat PSD-ului, pe toate căile de comunicare, să termine repede această criză și să mergem mai departe. E păcat. Avem deschidere în lume".

În acest context, șeful statului a amintit despre vizita în SUA, precizând: "Am fost foarte bine primiți. Avem deschidere mare în Europa. Ce ne mai lipsește este un guvern stabil. Sper să se rezolve repede".

Întrebat dacă el crede că va trece moțiunea de cenzură a PSD, Iohannis a răspuns: "Este treaba lor cum o fac. Nu stau eu să dau lecții PSD-ului. Este un partid mare și sper să își rezolve problema foarte, foarte repede."

Comitetul Executiv al PSD a decis excluderea lui Sorin Grindeanu din partid și inițierea unei moțiuni de cenzură. De asemenea, CEx a stabilit și că orice membru PSD care intră într-un guvern care nu e susținut de PSD își pierde calitatea de membru de partid.

Moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Grindeanu urmează să fie citită duminică în plenul Parlamentului și să fie dezbătută miercuri.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
criza politica
klaus iohannis
liviu dragnea
sorin grindeanu
guvern
motiune de cenzura