Klaus Iohannis, despre un pericol pentru Republica Moldova în conflictul din Ucraina: Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde

Klaus Iohannis, despre un pericol pentru Republica Moldova în conflictul din Ucraina: Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 mar 2022

Președintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, după ce a vizitat tabăra de refugiați de la vama Siret, că România pornește de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, și nu se va implica în acest conflict. ”Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi amenințată”, a spus șeful statului despre pericolul ca și Republica Moldova să fie atacată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

”Noi pornim de la scenariul în care acest conflict nu se va extinde, NATO nu va fi implicat în acest conflict militar și nici România”, a spus președintele, potrivit News.ro.

Klaus Iohannis a afirmat că rolul nostru pe care îl vedem este să ajutăm pe cei care au nevoie și pe cei care rămân în Ucraina iar cu Moldova suntem într-o relație foarte strânsă.

”Suntem hotărâți ca în situația în care e nevoie de ajutor, umanitar să intervenim și acolo. Nu avem acum date care să arate un scenariu că Moldova ar fi amenințată”, a spus președintele.

VIDEO Proteste la Melitopol și Herson în fața trupelor rusești. Forțele armate încearcă să disperseze mulțimea și au tras focuri de avertizare CITEȘTE ȘI VIDEO Proteste la Melitopol și Herson în fața trupelor rusești. Forțele armate încearcă să disperseze mulțimea și au tras focuri de avertizare

Despre un pericol pentru România, șeful statului a spus că noi nu calculăm un scenariu în care România să fie implicată în conflict sau să fie amenințată.

”Eu pot să spun un lucru simplu, aici în România suntem acasă, asta este țara noastră și aici rămânem”, a arătat el.

Iohannis a declarat că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o catastrofă umanitară și a mulțumit românilor și organizațiilor care au venit din primele zile să îi ajute pe refugiați, precizând că și autoritățile și-au făcut treaba.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
vama siret
razboi ucraina
refugiati
republica moldova
klaus iohannis