Ministrul Muncii, Florin Manole, consideră că este populism să îți reduci singur salariul în calitate de ministru sau de director de companie de stat și crede că este nevoie de măsuri luate prin lege care să rezolve probleme. Manole nu consideră că această reducere de salariu reprezintă o soluție.
Declarația vine în contextul în care șefii marilor companii de stat din energie renunță la 20% din salariu, după modelul ministrului de resort, Bogdan Ivan, primul care făcut acest gest.
Poziția ministrului Muncii este similară cu a premierului Bolojan, care, întrebat dacă își va reduce voluntar salariul cu 20% pentru a da un exemplu șefilor de companii și instituții publice,a spus că în general nu face gesturi populiste.

Florin Manole a fost întrebat dacă este populism sau nu să îți reduci singur salariul în această perioadă.
”E populism. Nu pot explica gesturile altor colegi, dar mi se pare că e nevoie de măsuri serioase, de măsuri luate prin legi sau prin acte normative, de măsuri care să rezolve probleme, nu să aducă un concurs....nici nu știu cum să-i spun, un concurs de împrejurări nefericite într-o astfel de situație. Nu cred că asta este o soluție. Cred că este o chestie populistă”, a afirmat ministrul Muncii, potrivit News.ro.

Întrebat care este modalitatea legală prin care îți poți reduce salariul, Florin Manole a răspuns: ”Ultima dată când am trăit chestia asta aveam minimul pe economie și l-a tăiat domnul Boc prin lege. Evident că prin lege ar trebui să se întâmple așa ceva. De fapt, se poate întâmpla așa ceva, dar eu nu cred că ar trebui să se întâmple așa ceva. Nu sunt adeptul tăierilor, nu cred că este cazul, am avut o reducere de cheltuieli din punctul de vedere al aparatului bugetar cu sporul acela de condiții vătămătoare și acolo tăierea de la un capăt la altul cred că trebuia puțin nuanțată, dar una peste alta a fost și este o economie bugetară între 6-700 de milioane de lei, destul de importantă”.