Orban merge în vizită în Israel la 2 ani și jumătate după ce i-a făcut plângere penală fostului premier Dăncilă pentru "înaltă trădare" pe subiectul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim

Orban merge în vizită în Israel la 2 ani și jumătate după ce i-a făcut plângere penală fostului premier Dăncilă pentru "înaltă trădare" pe subiectul mutării ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2020

Premierul Ludovic Orban va efectua, săptămâna viitoare, o vizită oficială în Israel, în cadrul căreia se va întâlni cu premierul Benjamin Netanyahu, vicepremierul și președintele acestei țări, pentru a discuta despre îmbunătățirea relațiilor între cele două state și creșterea schimburilor comerciale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Voi pleca în vizită oficială în Israel. Cu ocazia acestei vizite voi avea întâlniri oficiale cu premierul Benjamin Netanyahu, cu președintele Israelului, cu vicepremierul. Este o vizită oficială de stat, care are ca obiectiv aprofundarea relațiilor dintre Statul Israel și România, identificarea de noi căi de îmbunătățire a relațiilor, de creștere a schimburilor comerciale, de susținere reciprocă a investițiilor, de colaborare pe domenii extrem de importante", a declarat duminică premierul Ludovic Orban. 

În mai 2018, Ludovic Orban, pe atunci lider al opoziției, a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casație și Justiție (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă și a liderului PSD, Liviu Dragnea. Șeful PNL o acuza pe Dăncilă de "înaltă trădare, uzurparea funcției publice, divulgare de informații nepublice și prezentarea cu rea-credință de date inexacte președintelui României în scopul ascunderii săvârșirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului", în legătură cu subiectul mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Grupul de Comunicare Strategică: Capacitatea de testare în România, în luna martie, era de sub 100 de teste zilnic. În octombrie s-a sărit de 40.000 CITEȘTE ȘI Grupul de Comunicare Strategică: Capacitatea de testare în România, în luna martie, era de sub 100 de teste zilnic. În octombrie s-a sărit de 40.000

Ludovic Orban o acuză pe Viorica Dăncilă că ar fi făcut publice informații confidențiale și i-ar fi prezentat președintelui României informații false în legătură cu memorandumul adoptat de Guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, care a început urmărirea penală in rem în iunie 2018, după care în septembrie a clasat dosarul.

În noiembrie 2018, publicația israeliană Jerusalem Post a scris că șeful Guvernului german, cancelarul Angela Merkel, i-ar fi cerut președintelui român Klaus Iohannis să nu mute sediul ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Zeci de persoane care participau la evenimente private în București, printre care Adrian Minune, au fost amendate CITEȘTE ȘI Zeci de persoane care participau la evenimente private în București, printre care Adrian Minune, au fost amendate

Viorica Dăncilă a mai abordat subiectul mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim în martie 2019, în SUA, la Conferința Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC).

"Sunt încântată să anunț astăzi, în fața audienței AIPAC, că după finalizarea analizei de către toți actorii constituționali implicați în procesul decizional din țara mea și în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României și Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului”, a declarat atunci Viorica Dăncilă, în aplauzele sălii. Dăncilă a precizat că susținerea față de Israel și de comunitatea evreiască constituie preocuparea constantă a Guvernului.

La scurt timp după declarația lui Dăncilă, Ministerul de Externe al Iordaniei a anunțat că regele Abdullah II și-a anulat vizita în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ludovic orban vizita israel
dancila dragnea israel
mutarea ambasadei romaniei in israel de la tel aviv la ierusalim
ludovic orban plangere penala dancila