Palatul Cotroceni își schimbă adresa. Până acum era... trecută greșit, chiar în alt sector

Palatul Cotroceni își schimbă adresa. Până acum era... trecută greșit, chiar în alt sector
Ovidiu Bărbulescu
Ovidiu Bărbulescu
scris 20 apr 2022

Administrația Prezidențială, respectiv sediul acesteia, Palatul Cotroceni, își va schimba adresa din ”Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5” - care se află, de fapt, în sectorul 6 - în ”B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5”. Autoritățile recurg la această schimbare după ce, în urma măsurătorilor topo-cadastrale, efectuate în 1999, a fost omisă o suprafață de teren măsurând circa 2.700 metri pătrați și aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”, relevă date analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

În 2001 Complexul ”Palat Cotroceni” a fost transmis, prin hotărâre de guvern, din administrarea Ministerului Culturii şi a Regiei Autonome ”Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) în cea a Administrației Prezidențiale.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Nu suntem încă într-un moment de panică. Investitorii arată încredere în piețele bursiere

În scopul aprobării acestui transfer pirn hotărâri de guvern, RA-APPS și și Ministerul Culturii aveau obligația legală de a întocmi o documentație topografică a imobilului ce urma să facă obiectul predării către președinție.

Însă, din măsurătorile topo-cadastrale efectuate de S.C. Theotop S.R.L. în anul 1999 a fost omisă - ”din greșeală”, spun autoritățile - o suprafață de teren aparținând de facto Complexului ”Palat Cotroceni”, de circa 2.700 mp, aflată pe una dintre laturile terenului, în suprafață totală de 186.913,70 mp, ce a fost dat ulterior în administrarea Administraţiei Prezidențiale.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Este posibil să avem fluctuații considerabile pe piața criptomonedelor în perioada următoare

Începând cu anul 2016, Administrația Prezidențială a întreprins o serie de demersuri pentru clarificarea regimului juridic incert al suprafeței de teren măsurate în anul respectiv ca având aria la sol de 2.735 mp și aflate pe laturile terenului dat în administrare, respectiv între Bulevardul Geniului și punctul de acces Panduri în Complexul ”Palat Cotroceni”.

Cu ocazia actualizării și rectificării documentației cadastrale, s-a constatat și că există diferențe între adresa (poștală) a imobilului care – conform Hotărârii de Guvern din 2001 – este în ”municipiul București, Șos. Cotroceni nr. 1-3, sectorul 5” și adresa la care este intabulat imobilul.

Astfel, din extrasul de carte funciară rezultă că imobilul Complex ”Palat Cotroceni”, cu nr. cadastral 217584, are adresa în ”București, B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5”.

Mai mult, Administrația Prezidențială arată că ”din comunicarea Primăriei Municipiului București (...) cu privire la adresa corectă a Complexului ”Palat Cotroceni” (regula: se ia în considerare adresa poștală cea mai veche din punct de vedere storic, raportată la distanța cea mai apropiată față de centrul Capitalei) rezultă că aceasta este B-dul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu, nr. 2, sector 5, București. (...) În plus, adresa imobilului înscrisă în H.G. nr. 1279/2001, “Șoseaua Cotroceni nr. 1-3, sector 5, București”, este una inexactă, întrucât artera în cauză se află din punct de vedere administrativ în sectorul 6 al Municipiului București (nicidecum în sectorul 5)”.

După plecarea lui Cîțu din fruntea PNL, liberalii nu mai susțin reducerea CAS de la 25% la 20%. Aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu - susținea Cîțu CITEȘTE ȘI După plecarea lui Cîțu din fruntea PNL, liberalii nu mai susțin reducerea CAS de la 25% la 20%. Aproximativ 317 lei în plus în buzunar pentru românii cu salariul mediu - susținea Cîțu

Prin urmare, acum, la solicitarea Administrației Prezidențiale, Guvernul a pregătit o hotărâre prin care să fie rectificate suprafața Palatului Cotroceni, cu cei peste 2.700 mp omiși la măsurătorile cadastrale din 1999, și adresa incorectă a imobilului, inclusiv a Administrației Prezidențiale.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
palat
cotroceni
administratia
prezidentiala
adresa
sector
cotroceni
marinescu
suprafata
teren
cadastru