Rareș Bogdan: PNL a greșit puțin în negociere. E o greșeală cedarea Ministerului Transporturilor

Rareș Bogdan: PNL a greșit puțin în negociere. E o greșeală cedarea Ministerului Transporturilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 iun 2023

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan este de părere că PNL a greșit când a cedat PSD Ministerul Transporturilor în negocierile privind formarea actualului Executiv și afirmă că speră că, până la urmă, lucrurile se vor îndrepta odată cu numirea lui Mircea Abrudean în funcția de secretar general al Guvernului.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Rareș Bogdan a declarat, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV, că nu a fost o voce singulară când a susținut respectarea protocolului de guvernare așa cum a fost el semnat inițial.

”PNL a greșit puțin în negociere și de la început am spus că e o greșeală, din păcate, am fost o voce nu singulară, dar insuficient de puternică pe cedarea Ministerului Transporturilor. Protocolul, nu în sine Ministerul Transporturilor și nu contează ministerul, consider că ceea ce semnezi la un moment dat trebuie să respecți. E o dovadă că îți respecți alegătorii și că îți respecți partenerul. Faptul că noi am fost puși în situația în care să renegociem acest protocol și să căutăm compensări, compensații pentru pierderea Ministerului Transporturilor a fost un pas greșit nu doar pentru Partidul Național Liberal, care a părut mai puțin puternic, ci pentru întreaga coaliție. Că a părut o chestie de neîncredere”, a afirmat Rareș Bogdan.

LIVE TEXT Liderul mercenarilor Wagner, acuzat de insurecție armată în Rusia. Măsuri anti-terorism impuse la Moscova. Prigojin a preluat controlul facilităților militare de la Rostov pe Don CITEȘTE ȘI LIVE TEXT Liderul mercenarilor Wagner, acuzat de insurecție armată în Rusia. Măsuri anti-terorism impuse la Moscova. Prigojin a preluat controlul facilităților militare de la Rostov pe Don

Eurparlamentarul liberal este de părere că partidele din coaliție nu au nevoie de neîncredere din partea electoratului.

”Acum, faptul că domnul Abrudean nu este încă numit sau numirea domniei sale întârzie, pentru că până la urmă sper ca totuși lucrurile să intre în făgaș normal și lucrurile să se rezolve, iarăși e o chestiune care e menită să sădească puțină neîncredere. Și nu cred că, în momentul ăsta, Guvernul, coaliția, partidele au nevoie de neîncredere. Există suficientă lipsă de încredere a populației în politicieni. Există suficientă frustrare, supărare, radicalizare a populației cu privire la clasa politică, din cauza multor neajunsuri și din cauza lucrurilor care au fost promise și încă n-au fost făcute cu toate și, de asemenea, faptului că clasa politică, guvernanții n-au știut să vorbească și să prezinte realizările reale ca fiind chestiuni pe care cetățeanul să le cunoască. Și atunci, cumva, suntem într-un moment foarte complicat. Partidele antisistem, cresc prind aripi, iar partidele main stream de tip PNL-PSD sunt în momentul ăsta într-un colț, cu spatele într-un zid”, a adăugat Rareș Bogdan.

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, despre numirea lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului că până în acest moment, au toate avizele necesare pentru a putea să încadreze această funcție și împreună cu Marcel Ciolacu va găsi o soluție în acest sens. ”Am convenit ca după ce rezolvăm aceste probleme care sunt absolut prioritare și necesare pentru bunul mers al guvernării, să avem această discuție cât de curând posibil, nu este obligatoriu o prioritate”, a mai spus liderul PNL.

viewscnt
Afla mai multe despre
rares bogdan
ministerul transporturilor
rotativa
sgg
negocieri
pnl
psd