Rusia: Războiul hibrid mai profund al SUA în Ucraina se va încheia într-o umilință de tipul celei din Vietnam

Rusia: Războiul hibrid mai profund al SUA în Ucraina se va încheia într-o umilință de tipul celei din Vietnam
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 apr 2024

Rusia a declarat duminică că aprobarea de către parlamentarii americani a unui sprijin suplimentar pentru Ucraina de 60,84 miliarde de dolari a arătat că Washingtonul se implică mai profund într-un război hibrid cu Rusia, care se va sfârși într-o umilință similară cu cea din Vietnam sau Afganistan, relatează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Invadarea pe scară largă a Ucrainei de către președintele Vladimir Putin din 2022 a declanșat cea mai gravă criză în relațiile dintre Rusia și Occident de la criza rachetelor din Cuba din 1962, potrivit diplomaților ruși și americani, potrivit News.ro.

Camera Reprezentanților din SUA a adoptat sâmbătă, cu sprijin bipartizan larg, un pachet legislativ de 95 de miliarde de dolari care oferă asistență de securitate Ucrainei, Israelului și Taiwanului, în urma obiecțiilor amare din partea unor republicani.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, a spus că este clar că Statele Unite doresc ca Ucraina ”să lupte până la ultimul ucrainean”, inclusiv cu atacuri asupra teritoriului suveran al Rusiei și asupra civililor.

Un parlamentar britanic conservator dintr-o familie de proprietari de sclavi va câștiga 3 milioane de lire sterline din vânzarea unei foste plantații în Barbados CITEȘTE ȘI Un parlamentar britanic conservator dintr-o familie de proprietari de sclavi va câștiga 3 milioane de lire sterline din vânzarea unei foste plantații în Barbados

”Imersiunea din ce în ce mai profundă a Washingtonului în războiul hibrid împotriva Rusiei se va transforma într-un fiasco la fel de puternic și umilitor pentru Statele Unite precum cele din Vietnam și Afganistan”, a afirmat Zaharova.

Ea a spus că ucrainenii obișnuiți sunt ”conduși cu forța la sacrificare drept ”carne de tun””, dar că Statele Unite nu mai pariază acum pe o victorie ucraineană împotriva Rusiei.

Liderii Occidentului și Ucrainei au prezentat războiul din Ucraina drept o acaparare de pământ în stil imperial, ceea ce arată că Rusia post-sovietică este, alături de China, unul dintre cele două state care reprezintă cele mai mari pericole la adresa stabilității globale.

Putin prezintă războiul ca parte a unei lupte mult mai mari cu Statele Unite, despre care spune că a ignorat interesele Moscovei după colapsul sovietic din 1991 și apoi a complotat să destrame Rusia și să-i acapareze resursele naturale.

viewscnt
Afla mai multe despre
ucraina
vitetnam
sua
rusia