Șeful Pentagonului cere Israelului să protejeze civilii palestinieni din Fâșia Gaza

Șeful Pentagonului cere Israelului să protejeze civilii palestinieni din Fâșia Gaza
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 dec 2023

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a cerut Israelului, care și-a reluat bombardamentele asupra Fâșiei Gaza, să protejeze civilii palestinieni, subliniind că aceasta este o condiție prealabilă pentru victoria pe teren împotriva Hamas, relatează Le Figaro, preluat de News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

El s-a exprimat la o zi după reluarea luptelor dintre Israel și Hamas, în contextul în care armata israeliană și-a reluat bombardamentele asupra Fâșiei Gaza, după un armistițiu de șapte zile.

Ministrul Agriculturii: Porcul nu trebuie interzis și nu va fi interzis niciodată în România. Tichetele - o mare prostie CITEȘTE ȘI Ministrul Agriculturii: Porcul nu trebuie interzis și nu va fi interzis niciodată în România. Tichetele - o mare prostie

Fostul general, care a luptat în Irak și Afganistan și a condus lupta împotriva grupării Statul Islamic, a explicat că „lecția care trebuie învățată nu este că ai garanția că vei câștiga un război urban dacă protejezi civilii. Lecția este că poți câștiga un război urban doar dacă protejezi civilii”.

„În acest tip de luptă, centrul de greutate este reprezentat de populația civilă. Iar dacă îi împingi în brațele inamicului, înlocuiești o victorie tactică cu o înfrângere strategică”, a adăugat el.

viewscnt
Afla mai multe despre
lloyd austin pentagon
război israel hamas
bombardamente israel fâșia gaza
victime civili fâșia gaza