Tudose: Noul secretar general al Guvernului este Roxana Bănică

Tudose: Noul secretar general al Guvernului este Roxana Bănică
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 oct 2017

Prim-ministrul Mihai Tudose a anunțat vineri că noul secretar general al Guvernului va fi Roxana Bănică, actual secretar general adjunct al Cabinetului pe care îl conduce, ea înlocuindu-l pe Mihai Busuioc, ales miercuri în funcția de președinte al Curții de Conturi.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

”Propunerea este dna Roxana Bănică, fost secretar general la Finanțe, actualmente secretar general adjunct la Secretariatul General al Guvernului”, a anunțat prim-ministru Mihai Tudose, potrivit News.ro.

Urmărește-ne și pe Google News

Secretarul general al Guvernului Mihai Busuioc a fost numit miercuri de către plenul reunit al Parlamentului, cu 275 de voturi ”pentru” și 95 ”împotrivă”, pentru un mandat de nouă ani, în funcția de președinte al Curții de Conturi în locul lui Nicolae Văcăroiu, al cărui mandat a expirat.

Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Marius Nica, Felix Stroe și Paul Stănescu, propuși și votați în locul miniștrilor demisionari CITEȘTE ȘI Marius Nica, Felix Stroe și Paul Stănescu, propuși și votați în locul miniștrilor demisionari

Deși Mihai Busuioc este considerat un apropiat al lui Liviu Dragnea, alături de care a lucrat vreme de mai mulți ani, liderul PSD a susținut în plenul reunit al Parlamentului că noul președinte al Curții de Conturi este o persoană ”independentă”.

"Știu că sunt colegi de partid de-ai mei care poate sunt supărați că eu n-am dat curs la o negociere politică și să discutăm și în partid. Și îmi asum dragi colegi asta. Dacă vreți să mă pedepsiți, puteți să mă pedepsiți. Dar vreau să vă spun ceva - cel mai important lucru este ca acești oameni și următorii doi care vor veni să nu aibă nicio dependență politică. pentru că ei nu trebuie să facă ceea ce au făcut alții de dinainte, inclusiv membrii PSD - ca să lăsăm asta cu membrii PSD care au făcut pentru PSD și împotriva altora. Este important ca ei să înțeleagă - și asta îi rog - depinde de fiecare dintre ei dacă vor înțelege pentru ce au fost susținuți", a declarat Liviu Dragnea.

Busuioc, considerat unul dintre cei mai apropiați oameni ai liderului PSD, Liviu Dragnea, este în prezent secretar general al Guvernului. De asemenea, el a fost secretar general adjunct al Ministerului Dezvoltării în perioada în care instutuția era condusă de Liviu Dragnea. În luna aprilie 2017, Mihai Busuioc a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, fiind propus de către statul român, prin Ministerul Energiei.

În mai 2012, fostul premier Victor Ponta l-a demis pe Busuioc de la conducerea Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. Potrivit declarației de avere completată în februarie 2017, Busuioc este membru în mai multe consilii de administrație: ANOFM, ANL, Romarm, UM Plopeni și CNI.

DOCUMENT România nu a cerut Comisiei Europene derogare pentru introducerea plății defalcate a TVA CITEȘTE ȘI DOCUMENT România nu a cerut Comisiei Europene derogare pentru introducerea plății defalcate a TVA

Opoziția a criticat dur noile propuneri făcute pentru Curtea de Conturi, în special numirea lui Mihai Busuioc la șefia instituției.

Vicepreședintele PNL Florin Cîțu l-a acuzat pe liderul PSD, Liviu Dragnea, că politizează Curtea de Conturi ca ”să poată fura în liniște și să nu răspundă penal”.

”Dragnea înscrie Curtea de Conturi în PSD. Dragnea nu se mai ascunde și nu mai are rabdare. PSD și Dragnea nici măcar nu mai vor să păstreze aparențele unei democrații în România. Astăzi sunt audieri importante pentru PSD în Parlament. Curtea de Conturi se înscrie în PSD. În doar 10 luni PSD a înrolat CCR, ASF și acum CC. Urmează BNR (90% în barca PSD deja) și DNA. Ahh, uitasem, și Consiliul Concurenței a depus armele de bună voie și deja se face util cârmaciului. PSD are două obiective:1. Să poata fura în liniște și să nu răspunda penal. Aici Curtea de Conturi și CCR au cel mai mare rol. 2. Să strivească orice urmă de opoziție politică, a societății civile și a sectorului privat. Aici ASF, BNR, și Consiliul Concurenței, ANAF sunt institutiile pe care PSD le va arunca asupra celor care se opun dictaturii PSD-iste”, a scris Florin Cîțu pe Facebook.

viewscnt
Afla mai multe despre
roxana banica
secretar general al guvernului
mihai tudose