VIDEO O dronă lansată din Ucraina a provocat un incendiu la rafinăria rusă din Volgograd, potrivit guvernatorului regional

VIDEO O dronă lansată din Ucraina a provocat un incendiu la rafinăria rusă din Volgograd, potrivit guvernatorului regional

Sursă foto: X

Profit.ro
Profit.ro
scris 12 mai 2024

Un atac cu dronă lansat în timpul nopții din Ucraina a provocat un incendiu de scurtă durată la o rafinărie de petrol din regiunea Volgograd, în sudul Rusiei, a declarat duminică guvernatorul regiunii, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

"Incendiul a fost stins. Nu s-au înregistrat victime", a declarat guvernatorul Andrei Bocearov pe canalul de Telegram al administrației locale.

Urmărește-ne și pe Google News
Exporturile de automobile ale Chinei au crescut CITEȘTE ȘI Exporturile de automobile ale Chinei au crescut
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Canalul rusesc de Telegram Baza, apropiat de serviciile de securitate, a postat fotografii cu flăcări care se ridicau pe cerul întunecat deasupra a ceea ce părea a fi o clădire industrială cu un coș de fum înalt.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea producătorului de petrol Lukoil, care deține rafinăria, sau din partea Kievului.

VIDEO Elveția a câștigat finala Eurovision 2024. Cine este Nemo CITEȘTE ȘI VIDEO Elveția a câștigat finala Eurovision 2024. Cine este Nemo

Atacurile cu drone asupra instalațiilor energetice de pe teritoriul Rusiei au devenit tot mai frecvente în ultimele luni. Oficialii de la Kiev spun că efectuează aceste atacuri pentru a submina efortul de război al Rusiei și pentru a răspunde la loviturile Moscovei asupra infrastructurii energetice ucrainene.

Sâmbătă, două surse au declarat pentru Reuters că un atac cu dronă în regiunea Bașkorostan, care a avut loc la 9 mai, a făcut să fie oprit crackerul catalitic de la complexul Gazprom Neftehim Salavat, o uzină de prelucrare a petrolului, petrochimie și îngrășăminte. Crackerul catalitic face parte din lanțul de producție a benzinei. La Salavat se produc aproximativ 1,5 milioane de tone de benzină într-un an.

Video poate fi văzut aici.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendiu rafinărie rusia
ucraina atac dronă rafinărie rusia
război rusia ucraina