Profit TV - Să ajutăm business-ul. Neguț, FintechOS: Vom deveni unicorn dacă facilităm dezvoltarea serviciilor financiare. UiPath transmite mesajul "uite că se poate", o gură de oxigen pentru afaceri pornite dintr-un apartament din estul Europei

Profit TV - Să ajutăm business-ul. Neguț, FintechOS: Vom deveni unicorn dacă facilităm dezvoltarea serviciilor financiare. UiPath transmite mesajul "uite că se poate", o gură de oxigen pentru afaceri pornite dintr-un apartament din estul Europei
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 28 apr 2021

Listarea UiPath la bursa din New York reprezintă o gură de oxigen pentru antreprenorii care au pornit un business într-un apartament dintr-un oraș situat în estul Europei și transmite mesajul "uite că se poate", spune la Profit TV Sergiu Neguț, cofondator al Fintech, startup specializat în soluții pentru accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, care, recent, a obținut o finanțare de 60 milioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"Pentru mine, listarea UiPath reprezintă o gură de oxigen pentru antreprenorii care au pornit un business într-un apartament dintr-un oraș situat în estul Europei, care transmite mesajul "uite că se poate". Pe de altă parte, UiPath este un unicat și n-aș vrea cumva să credem că alte UiPath-uri se pot naște pe bandă rulantă, pentru că istoria ne arată că sunt foarte puține UiPath-uri care au fost produse în economii mult mai puternice decât a României. Și asta cumva ne spune să fim un pic realiști în momentul în care ne setăm așteptările", a afirmat Neguț la Profit TV, în emisiunea Profit LIVE, transmisă începând cu ora 18.30 și în care mediul de business vorbește despre situația actuală.

El spune că fondatorii FintechOS nu se gândesc în prezent la listare, operațiunea fiind ceva îndepărtat.

VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului CITEȘTE ȘI VIDEO Profit TV - Să ajutăm business-ul. Alexandru Ciuncan, director UNSAR: Un mediu antreprenorial mai informat este mai rezistent în fața riscurilor. Un plan de asigurări poate face diferența între continuarea activității și declanșarea falimentului

"Sincer, acum nu ne gândim la listare, pentru că această operațiune este foarte departe. Noi acum avem o echipă de vreo 300 de oameni, o companie foarte faină, cu un produs foarte fain într-o piață receptivă pentru genul ăsta de produse și servicii și, atunci, treaba noastră este să ridicăm la superlativ ce avem și să facem mai mult în direcția de a pune produsul pe mai multe piețe, la dispoziția mai multor specialiști, care să facă posibilă lansarea mai multor servicii financiare, mai simple și mai ușor de utilizat pentru toată lumea. Dacă reușim să facem treaba asta, să facilităm o dezvoltarea mai rapidă a serviciilor financiare prin tehnologia noastră, cred că asta ne va duce la o creștere de valoare, care ar putea să ne facă în viitor o companie unicorn", a mai spus cofondatorul FintechOS.

Unicornii sunt companii private evaluate la cel puțin 1 miliard de dolari.

El a afirmat că obținerea finanțării, una importantă, aduce obligații semnificative pe "umerii" fondatorilor.

"Suntem într-o etapă în care, sincer, nici n-am apucat să ne bucurăm că ne-a ieșit, că am reușit o rundă mare de finanțare. De fapt, realitatea ne-a lovit destul de brusc, pentru că acum avem banii despre care vorbeam și trebuie să ne apucăm repede de treabă. Acum, după ce am obținut finanțarea, noi avem o datorie față de investitori, o sumă pe care trebuie să dăm, multiplicată, înapoi. Cu datoria asta pe umeri, brusc îți pui următoarea întrebarea: în ce m-am băgat?

Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Mihnea Rădulescu, business director Vodafone România: Companiile vor căuta să-și digitalizeze business-ul. Atenție la securitatea cibernetică! CITEȘTE ȘI Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Mihnea Rădulescu, business director Vodafone România: Companiile vor căuta să-și digitalizeze business-ul. Atenție la securitatea cibernetică!

După această investiție, lucrurile se simt destul de intens. Suma obținută este una importantă, care pare suficientă, dar când începi să-i aloci, să te gândești pe ce piețe intri, ce competitori ai pe acele piețe, ce investiții trebuie să faci pentru a duce produsul în zona world class product, lucrurile nu mai par fără sfârșit din punct de vedere financiar. Din acest motiv am încercat și am reușit să obținem o rundă de finanțare mai mare, pentru că ieșirea pe piețele internaționale înseamnă altă concurență. Vom întâlni companii cu alte abordări, mai vechi ca noi, care au primit finanțări de tip C, D sau E.

Noi suntem cumva în poziția challenger-ului care vine din urmă și care ridică niște runde finanțare mai mari decât ei la vremea lor, dar mai mici decât ridică ei acum, pentru că noi avem o tehnologie foarte bună și cu care credem că putem să facem un pas înainte. Pe de o parte, trebuie să fim în stare să intrăm pe piețe noi, și prin piețe noi nu înțelegem SUA, unde vom intra în acest an, și Asia, unde vom intra spre finele acestui an sau la începutul anului viitor, ci și în Europa, unde avem câteva capete de pod, cum ar fi Marea Britanie sau Benelux, dar vrem să ajungem și în alte state, care sunt esențiale pentru business-ul nostru", a spus Neguț.

VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ministrul Finanțelor anunță: Prelungirea șomajului tehnic poate fi o variantă pentru firmele ținute în continuare închise de către stat CITEȘTE ȘI VIDEO Profit LIVE TV - Să ajutăm business-ul. Ministrul Finanțelor anunță: Prelungirea șomajului tehnic poate fi o variantă pentru firmele ținute în continuare închise de către stat

Tehnologia creată de FintechOS se integrează foarte repede cu infrastructura existentă a unei bănci sau a unui asigurător, care rămâne și funcționează, și adăugă ceva care permite desfășurarea în condiții mai bune a proceselor din entitatea respectivă.

"Din analizele și studiile noastră a reieșit că nu există alte aplicații care pot face ce face platforma noastră. Noi căutăm oameni cu experiență în a pune pe piață un produs de anvergură, de a vinde și a servisa un produs de anvergură. În zona tehnică, România reușește să acopere această cerere. În zona comercială, o mare parte din talentul ăsta trebuie să-l găsim pe piețele cărora ne adresăm. În România, lumea a mai auzit de noi și FintechOS prezintă un interes sporit. În afara țării, candidații își pun întrebări de genul "cine sunt ăștia, ai cui sunt, de unde vin?" și manifestă o anumită reținere atunci când sunt căutăți pentru interviuri. Credibilitatea noastră se construiește și ultima rundă de finanțare transmite un mesaj pozitiv în rândul celor care nu au auzit de FintechOS", a mai spus Neguț.

viewscnt
Afla mai multe despre
fintech
listare
uipath