SAP, declin al afacerilor în România. Profitul net s-a înjumătățit

SAP, declin al afacerilor în România. Profitul net s-a înjumătățit
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 29 mai 2023

SAP Romania, subsidiara locală a furnizorului german de software și servicii IT SAP, a obținut anul trecut o cifră de afaceri de 456,3 milioane de lei, de la 476,71 milioane de lei în 2021, iar profitul net s-a înjumătățit, la 58,4 milioane de lei. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Soluțiile pentru finanțarea afacerilor locale într-un context macroeconomic și social complex, tipurile de finanțări care pot susține dezvoltarea mediului antreprenorial local, oportunitățile antreprenoriale vor fi prezentate la Conferința EU FUNDS Profit.ro FirstBank și Visa - Finanțăm digitalizarea României - Ediția a II-a.

Conferința, programată pentru 30 mai, va fi organizată, și cu sprijinul Visa, la Brașov, urmând să fie transmisă în direct și la PROFIT NEWS TV

Detalii AICI

Numărul mediu de salariați a fost de 737 în 2022, de la 657 în 2021 și 642 în 2020.

Compania avea la finele anului trecut disponibilități în conturi de 129,6 milioane de lei, comparativ cu 164,85 milioane de lei în 2021.

Datoriile SAP Romania au crescut ușor în cursul anului precedent, de la 49,8 milioane de lei la 51,3 milioane de lei, în timp ce creanțele au scăzut cu 3,5%, la 76,68 milioane de lei.

Gabriel Resources strânge aproape 4,8 milioane de dolari de la investitori, printr-un plasament privat, pentru procesul cu România CITEȘTE ȘI Gabriel Resources strânge aproape 4,8 milioane de dolari de la investitori, printr-un plasament privat, pentru procesul cu România

SAP România, subsidiara locală a SAP SE, și-a început activitatea în 2002 și are birouri locale în București, Timișoara și Cluj-Napoca, prin intermediul cărora furnizează servicii de consultanță și de implementare a proiecteor bazate pe soluții SAP pentru clienți din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Potrivit datelor subsidiarei, circa 600 de companii din România utilizează soluții business SAP, prezente în domenii precum utilități, transporturi, bănci, asigurări, retail sau producție.

Cu venituri de 32,7 miliarde de euro în 2022, SAP este unul dintre cei mai importanți jucători internaționali pe segmentul soluțiilor software pentru afaceri.

viewscnt
Afla mai multe despre
sap romania
afaceri
profit net
salariati
datorii
creante
disponibilitati