Șeful City Insurance pierde un nou proces cu ASF. Instanța a respins cererea de anulare a unei amenzi din decembrie 2016

Șeful City Insurance pierde un nou proces cu ASF. Instanța a respins cererea de anulare a unei amenzi din decembrie 2016
scris luni, 06:43

Curtea de Apel București (CAB) a respins cererea de anulare înaintată de Dan Odobescu, șeful și acționarul majoritar al City Insurance, împotriva unei amenzi aplicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în decembrie 2016 pentru nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de daună RCA și efectuarea plății despăgubirilor în afara termenului legal.

“Respinge acțiunea ca neîntemeiată. Cu recurs în 15 zile de la comunicare, calea de atac urmând a se depune la Curtea de Apel București. Pronunțată în ședință publică, 12.07.2017”, se arată pe pagina web a instanței.

ASF a anunțat, la finele anului 2016, că a amendat City Insurance cu 30.000 lei, iar directorul general al societății a primit o amendă de 10.000 lei, după ce un control inopinat al autorității a scos în evidență nereguli grave, precum nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de daună RCA și efectuarea plății despăgubirilor în afara termenului legal.

"Printre neregulile identificate în cadrul acțiunii de control se numără nerespectarea metodologiei interne privind instrumentarea dosarelor de daună RCA, efectuarea plății despăgubirilor în afara termenului legal, nerespectarea modului de constituire și menținere a rezervelor de daune avizate și neînregistrarea, la nivelul societății, a tuturor petițiilor adresate de persoanele fizice", a precizat ASF într-un comunicat dat publicității la 27 decembrie 2016.

ASF a decis în cazul City Insurance declanșarea procedurii de redresare financiară în aprilie 2016, iar în 21 iulie, Autoritatea a aprobat un plan de redresare al companiei de asigurări, în vederea redresării financiare.

În afara sancțiunii, ASF a stabilit obligația îndeplinirii unui set de măsuri, în termen de 35 de zile calendaristice, printre care revizuirea procedurilor/metodologiilor interne privind instrumentarea dosarelor de daune RCA, revizuirea raportului privind autoevaluarea riscurilor și solvabilității pentru perioada 2015 – 2017, transmiterea unui plan de acțiune, cu termene și responsabili, de reducere a numărului de petiții aferente dosarelor RCA și de remediere a aspectelor sesizate în legătură cu gestionarea acestora.

Fondatorul firmei Atelierele Pegas a vândut NOD, controlat de șeful eMag, un nou pachet din titlurile producătorului local de biciclete CITEȘTE ȘI Fondatorul firmei Atelierele Pegas a vândut NOD, controlat de șeful eMag, un nou pachet din titlurile producătorului local de biciclete

Înființată în 1998, City Insurance este controlată de Vivendi International SRL - 85,23%, Nicolae Mușat - 8,9%, Fortuna Coppola - 2,37%, Cristian Pascale - 1,91% și alți acționari persoane fizice și juridice - 1,58%. Acționarul unic al Vivendi International este Dan Odobescu, cumnatul fostului premier Adrian Năstase.

Anul trecut, compania a subscris prime de 789,62 milioane de lei și s-a plasat pe locul 6 în topul companiilor de profil.

În prima parte a lunii aprilie, ASF a decis să retragă autorizația lui Dan Odobescu din funcțiile de director general și președinte al Consiliului de administrație al City Insurance, pe motiv că acesta nu a neîndeplinit sau a îndeplinit necorespunzător cinci măsuri din planul de redresare a societății, aprobat de instituție în iulie 2016.

La începutul luni iunie, instanța i-a anulat lui Odobescu contestația împotriva uneia din cele două decizii ale Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care a fost sancționat, în luna aprilie a acestui an, cu amenzi în sumă totală de 50.000 de lei și retragerea autorizației de director general și președinte al Consiliului de Administrație al asigurătorului.

“Anulează cererea de chemare în judecată. Cu drept de reexaminare pentru reclamant în termen de 15 zile de la comunicare. Dată în camera de consiliu, 09 iunie 2017”, se arată pe pagina web.

Ministerul Comunicațiilor vrea să schimbe comerțul electronic și cheamă consultanți redutabili din țară și străinătate CITEȘTE ȘI Ministerul Comunicațiilor vrea să schimbe comerțul electronic și cheamă consultanți redutabili din țară și străinătate

Hotărârea instanței din 9 iunie vizează decizia ASF prin care Odobescu a fost sancționat cu amendă de 30.000 lei și retragerea aprobării pentru exercitarea calității de președinte al Consiliului de Administrație al City Insurance.

Prin a doua decizie, ASF l-a sancționat pe Odobescu cu amendă de 20.000 de lei și retragerea aprobării pentru exercitarea funcției de director general al companiei.

​Profit.ro a anunțat în exclusivitate, în decembrie 2016, că Berlin London Beteiligungs AG (BLH) este interesată să cumpere un pachet de acțiuni la City Insurance. Alături de Roessler, la întâlnire au participat și reprezentanții Berlin London Holding AG.

“ASF va acorda tot sprijinul pentru facilitarea tranzacției și va coopera atât cu compania City Insurance, cât și cu investitorul, pentru restabilirea, într-un termen cât mai scurt, a indicatorilor financiari de capitalizare, solvabilitate și lichiditate ai societății de asigurare", transmitea Autoritatea la 23 martie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
odobescu
city insurance
asf
amenda
instanta