Simona Bucura-Oprescu întrebată dacă are pensie privată: Nu, n-am folosit această opțiune. De anul viitor, contribuția la Pilonul 2 va crește la 4,75% / Ce spune despre creșterea impozitului pentru Pilonul 2

Simona Bucura-Oprescu întrebată dacă are pensie privată: Nu, n-am folosit această opțiune. De anul viitor, contribuția la Pilonul 2 va crește la 4,75% / Ce spune despre creșterea impozitului pentru Pilonul 2
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2023

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, susține că nu a optat pentru o pensie privată, având contribuție doar la sistemul public (Pilonul 1 și Pilonul 2). Ministrul Muncii anunță că, de anul viitor, procentul alocat Pilonului 2 de pensie (administrat privat) va fi majorat de la 3,75% la 4,75% din suma alocată de fiecare român la bugetul public de pensii. Totodată, Simona Bucura Oprescu oferă asigurări că nu va crește impozitul pentru sumele adunate în Pilonul 2 de pensii. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Ministrul Muncii Simona Bucura Oprescu a fost întrebată în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă are pensie privată (Pilonul 3).

”Nu, contribui ca fiecare român în Bugetul Asigurărilor Sociale de Stat (BASS), în sistemul public de pensii. În acest moment, n-am folosit această opțiune (pensie privată - n.r.)”, a spus Simona Bucura Oprescu la Prima TV, citată de News.ro.

Ministrul Muncii a anunțat că, de anul viitor, contribuția la Pilonul 2 de pensii va crește de la 3,75% la 4,75%. Precizarea vine în contextul în care un proiect de OUG aflat în lucru la Ministerul de Finanțe arăta că abia din 2026 va crește contribuția la Pilonul 2.

”În momentul acesta, responsabilitatea noastră, a Ministerului Muncii și colegilor de la Casa Națională de Pensii, este legată doar de sistemul public de pensii. Românii plătesc 25% la bugetul asigurărilor sociale de stat, din acești 25%, în acest moment 3,75% se virează de către Casa Națională de Pensii celor de la ASF pentru Pilonul 2. De anul viitor, această contribuție va crește la 4,75%, iar mai departe toate politica de gestionare a fondului privat ține de ASF, încercând să aibă randament cât mai bun”, a spus Simona Bucura Oprescu.

Întrebată dacă impozitul pentru Pilonul 2 de pensii va crește de la 10% la 15% sau la 20%, ministrul Muncii a răspuns: ”Nu a existat nicio secundă o discuție, o intenție sau o acțiune în sensul acesta. Românii trebuie să știe foarte clar că nu au motive de panică pe acest subiect”.

viewscnt
Afla mai multe despre
ministrul muncii
pensii private