Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri alte 5.407 cazuri de infectare cu noul coronavirus, confirmate în ultimele 24 de ore. 175 de pacienți au decedat, inclusiv doi din categoria de vârstă 20 - 29 de ani.
Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Raluca Turcan, a anunțat că în ședința de guvern de miercuri, 7 aprilie, va fi adoptată o ordonanță prin care părinții vor fi încurajați să se întoarcă la muncă până la împlinirea vârstei de șase luni a copilului, prin oferirea unui stimulent de reinserție de 1.500 de lei.
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan susține că o carantină de două săptămâni la nivel național "ar face minuni" în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.
Trimestrul al doilea din anul trecut a fost singurul în care veniturile unei familii de români au scăzut, iar incertitudinea a dus la creșterea cheltuielilor alimentare, arată datele transmise de Institutul Național de Statistică.
Secretarul de stat Raed Arafat a transmis că regulile de înmormântare a persoanelor decedate de Covid, la acest moment posibile doar cu un număr restrâns de persoane și anumite condiții, vor fi relaxate, astfel încât înmormântările să poată fi în conformitate cu ritualurile creștine.
Numărul deceselor provocate de Covid-19 la nivel global a depășit, marți, pragul de 3 milioane, noul val de infecții în pline eforturi de vaccinare, transmite Reuters.
Doar 8,4% dintre românii de peste 15 ani au un regim alimentar și doar 11,6% fac săptămânal sport, conform Institutului Național de Statistică.
207.000 de români și-au anulat programarea făcută pentru vaccinarea cu serul AstraZeneca, iar dintre cei care au confirmat programarea 99.000 nu s-au prezentat, după ce au apărut informații legate de tromboze asociate acestui vaccin, a declarat marți coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.
Autoritățile au decis să schimbe sistemul de programare pentru vaccinarea anti-COVID, urmând ca persoanele înscrise pe lista de așteptare să fie notificate o singură dată, nu de trei ori, cum a fost stabilit inițial.
Proprietarii de restaurante și alte localuri au început discuțiile cu Guvernul pentru redeschiderea unităților, varianta fiind ca accesul clienților să fie permis din nou, dar pe baza unei testări rapide de coronavirus. Operatorii din domeniul HoReCa promit că își vor asuma costurile pentru testele rapide ale clienților la intrarea în locații, astfel încât prețurile pentru clienți să nu fie afectate.