Ateneul Român a primit Marca patrimoniului european

Ateneul Român a primit Marca patrimoniului european
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 11 apr 2024

Ateneul Român a primit, din partea Comisiei Europene, Marca patrimoniului european, o recunoaștere a rolului în istoria și cultura Europei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Alte 6 situri din Uniunea Europeană au primit astăzi această recunoaștere.

DECIZIE Data de la care cardul de energie poate fi folosit și pentru montarea de repartitoare a fost amânată CITEȘTE ȘI DECIZIE Data de la care cardul de energie poate fi folosit și pentru montarea de repartitoare a fost amânată

"Felicit din toată inima cele șapte entități și echipele din spatele lor. Astfel, numărul siturilor care beneficiază de Marca patrimoniului european ajunge la 67, în total. Împreună, acestea ne sporesc înțelegerea și aprecierea asupra culturii și istoriei Europei. Încurajez pe toată lumea să viziteze locurile: fiecare dintre ele este o experiență unică și îmbucurătoare", a declarat Iliana Ivanova, comisar pentru inovare, cercetare, cultură și educație.

Marca patrimoniului european este acordată monumentelor, siturilor naturale sau urbane, dar și obiectelor, bunurilor și patrimoniului imaterial. Aceasta recunoaște rolul lor esențial în istoria și cultura europeană, precum și în construirea a ceea ce este în prezent Uniunea Europeană.

România - A doua cea mai caldă lună martie din ultimii 120 de ani. Au fost depășite și recorduri de temperatură de pe vremea regelui Ferdinand I CITEȘTE ȘI România - A doua cea mai caldă lună martie din ultimii 120 de ani. Au fost depășite și recorduri de temperatură de pe vremea regelui Ferdinand I

Marca patrimoniului european prezintă unele diferențe față de Lista patrimoniului mondial UNESCO. Recunoașterea se concentrează pe promovarea valorilor simbolice europene și pe rolul semnificativ pe care aceste situri l-au jucat în istoria și cultura Europei.

Ateneul a fost construit între 1886 și 1888, după planurile arhitectului francez Albert Galleron.

viewscnt
Afla mai multe despre
ateneul
ateneu
ateneul roman
patrimoniu european