Fosta Piraeus Bank, obligată în urma unei sentințe definitive să modifice două tipuri de contract cu persoane fizice

Fosta Piraeus Bank, obligată în urma unei sentințe definitive să modifice două tipuri de contract cu persoane fizice
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 iun 2019

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a anunțat că First Bank, fosta Piraeus Bank, este obligată în urma unei sentințe definitive să modifice două tipuri de contract cu persoanele fizice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde CITEȘTE ȘI INTERVIU CEO Best Tools: Nu forțăm lucrurile de dragul de a vinde

”Prin hotărârea judecătorească definitivă a Curții de Apel București din data de 18 decembrie 2018, a cărei motivare a fost transmisă pe data de 24 mai 2019, s-a dispus modificarea tuturor contractelor de adeziune în curs de executare ce conțin clauzele abuzive ale băncii Piraeus Bank România SA (actuală First Bank), constatate de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), în urma controalelor efectuate în anul 2015”, a informat autoritatea, arată news.ro.

Acestea au fost depistate în contractele de credit pentru nevoi personale și contractele de împrumut pentru refinanțarea unui credit de consum.

FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România CITEȘTE ȘI FOTO Noua aplicație de taxi, supranumită Google a Rusiei, a intrat în România

”Ca atare, ANPC a înaintat instanței procesul verbal de constatare a contravenției pentru Piraeus Bank România pentru faptul că în cele două tipuri de contract era prevăzut drept clauză că modificarea unilaterală a dobânzii de către bancă, în funcție de evoluția pieței financiar-bancare și/sau a costului finanțării și gestionării creditului să poată fi luată la cunoștință de către consumator prin simpla afișare la sediul băncii”, precizează ANPC.

De asemenea, a fost considerată abuzivă și clauza potrivit căreia, banca efectua modificările privind valoarea dobânzii, a anuităților și penalităților fără întocmirea unui act adițional la contract.

”În urma hotărârii definitive a Curții, ANPC va efectua toate demersurile necesare pentru a se asigura că banca a pus în aplicare prevederile acesteia, și că va respecta astfel drepturile consumatorilor”, spun reprezentanții ANPC.

viewscnt
Afla mai multe despre
first bank
piraeus
clienti
banci