Gratuitatea devine realitate: STB anunță cum pot călătorii elevii de săptămâna viitoare

Gratuitatea devine realitate: STB anunță cum pot călătorii elevii de săptămâna viitoare
Profit.ro
Profit.ro
scris 5 feb 2019

Societatea de Transport București (STB) anunță că va emite, începând de luni, 11 februarie, abonamente reduse și gratuite pentru elevi.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

La finele anului trecut, Consiliul General al Municipiului București a decis că elevii din învățământul preuniversitar obligatoriu acreditat/autorizat care frecventează cursurile unei instituții de învățământ din București și însoțitorii pensionarilor vor beneficia de gratuitate la utilizarea mijloacelor de transport ale Societății de Transport București. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a promis atunci că gratuitatea va fi extinsă, de la un moment din acest an, pentru toți bucureștenii.

"STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând data de 11 februarie 2019, în conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018", precizează, marți, reprezentanții societății, citați de news.ro.

Astfel, abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe baza carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate - în cazul elevilor cu vârsta de peste 14 ani - cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.

FOTO+DOCUMENT Mașina lui Ceaușescu, vândută de ANAF la licitație. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii \'70 CITEȘTE ȘI FOTO+DOCUMENT Mașina lui Ceaușescu, vândută de ANAF la licitație. Fiscul vrea 30.000 de euro pe un ARO din anii '70

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârsta de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în baza adeverinței doveditoare / carnetului de elev, cu ștampila unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

Elevii care frecventează o unitate de învățământ din București beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu și indiferent de forma de învățământ (curs de zi, frecvență redusă).

FOTO Ce au căutat românii pe OLX în 2018: pușca de cârnați, cum să devii cioban sau locuri de muncă cu descrierea „nu am chef azi” CITEȘTE ȘI FOTO Ce au căutat românii pe OLX în 2018: pușca de cârnați, cum să devii cioban sau locuri de muncă cu descrierea „nu am chef azi”

De prevederile actelor legislative menționate beneficiază numai elevii din învățământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal și profesional, cu vârsta până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale, mai arată sursa citată.

Abonamentele cu reducere/ gratuitate nu sunt valabile pe liniile expres și pe liniile speciale.

Validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

viewscnt
Afla mai multe despre
ratb
gratis
elevi