Încă 1 miliard lei alocat de Guvern primăriilor

Încă 1 miliard lei alocat de Guvern primăriilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 dec 2021

Guvernul a alocat, în ședința de vineri, peste 1 miliard lei, din Fondul de rezervă bugetară, pentru 3.057 de unități administrativ-teritoriale. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Fondurile au fost alocate la solicitarea Consiliilor Județene și a autorităților locale, prin Instituția Prefectului din fiecare județ, pentru asigurarea cheltuielilor de funcționare și dezvoltare ale autorităților administrației publice locale, cheltuieli care trebuie efectuate până la sfârșitul anului 2021.

Astfel, potrivit actului normativ adoptat, 23 de Consilii Județene, 59 de municipii, 205 orașe, și 2.769 de comune primesc 1.029.189.000 de lei în total.

Guvernul a semnat - Modificare la reincriminarea ca faptă penală a stopajului la sursă, este pedepsită reținerea și încasarea, fără virare la buget, dar se renunță la sancționarea neîncasării. Înghețări de salarii, cu excepții. Fără microîntreprinderi CITEȘTE ȘI Guvernul a semnat - Modificare la reincriminarea ca faptă penală a stopajului la sursă, este pedepsită reținerea și încasarea, fără virare la buget, dar se renunță la sancționarea neîncasării. Înghețări de salarii, cu excepții. Fără microîntreprinderi

Săptămâna trecută, Guvernul a decis alocarea din Fondul de rezervă bugetară alocarea a 476,5 milioane de lei pentru 105 unități administrativ-teritoriale din toate județele. Potrivit Guvernului, fondurile se alocă pentru acoperirea costurilor serviciilor de asistență socială și de protecție a copiilor, pentru plata unor datorii legate de serviciile de termoficare și a unor cheltuieli ale proiectelor comunităților locale.

Luna trecută, Guvernul alocase 310 milioane de lei, tot din Fondul de rezervă bugetară, pentru mai multe municipii, în vederea asigurării continuității serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populației. Pentru Primăria Capitalei, care a solicitat aproape 1 miliard lei, nu au fost alocate sume din cauza întârzierii cu care a venit solicitarea, potrivit Executivului.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
guvern
primari
alocare
bani
incalzire
facturi
iarna
nucuresti
nicusor dan
2022