Ministrul Agriculturii spune că fermierii cu posibilități, care nu și-au irigat culturile, nu vor primi despăgubiri

Ministrul Agriculturii spune că fermierii cu posibilități, care nu și-au irigat culturile, nu vor primi despăgubiri
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 aug 2016

Fermierii care nu și-au irigat culturile, deși au avut această posibilitate, nu vor primi despăgubiri pentru suprafețele distruse de secetă, a declarat ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, după ce tot el anunțase că peste 350.000 de hectare de culturi agricole la nivelul țării au fost calamitate de secetă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

"În zonele unde fermierii au avut posibilitatea de a iriga și nu au făcut-o, nu vor primi despăgubiri, chiar dacă vor înregistra pagube din cauza secetei. Noi am băgat apă pe canale pentru 385.000 de hectare și s-au irigat în jur de 136.000 de hectare. Am alocat 30 de milioane de lei pentru un minimis prin care subvenționăm energia electrică, astfel încât apa utilizată pentru irigații să fie mai ieftină, dar fermierii se plâng că și Apele Române le percep un preț mare pe apa în sine", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Irimescu.

Raport SUA: Legea care obligă comercianții să vândă minimum 51% produse românești poate crește prețurile și elimina furnizori competitivi CITEȘTE ȘI Raport SUA: Legea care obligă comercianții să vândă minimum 51% produse românești poate crește prețurile și elimina furnizori competitivi

Ministrul Agriculturii precizase vineri că peste 350.000 de hectare cu culturi agricole la nivelul țării au fost calamitate de secetă, cele mai afectate fiind în primul rând porumbul și floarea soarelui.

"Pe zone, cele mai mai afectate sunt sudul țării, nordul Moldovei, în Botoșani. Pe mine mă șochează că, deși am pus la dispoziție apă să poată fi irigată o suprafață totală de 385.000 de hectare (au fost umplute cu apă canalele de irigații, n.r.), mai puțin de o treime din suprafețe au beneficiat de irigații", a precizat vineri, pentru News.ro, ministrul Agriculturii.

Sistemul de irigații nu acoperă însă toate suprafețele afectate de secetă, în condițiile în care în România există 9,3 milioane hectare de teren arabil.

viewscnt
Afla mai multe despre
agricultura
seceta
irigatii
despagubiri
culturi
ministru
irimescu