Noi proteste față de măsurile Guvernului privind reducerea cheltuielilor din administrație

Noi proteste față de măsurile Guvernului privind reducerea cheltuielilor din administrație
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 aug 2023

Conducerea Asociației Managerilor de Muzee susține modificarea sau eliminarea anumitor dispoziții din proiectul ordonanței de urgență privind reducerea cheltuielilor bugetare, deoarece măsurile propuse ar avea efecte nedorite asupra lucrătorilor din domeniul cultural.

Șefa asociației, Ramona Mocanu, director al Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare" din Vaslui arată, într-un comunicat de presă, că domeniul culturii, deja vulnerabilizat, va avea mult de suferit dacă ordonanța propusă de Guvern ar intra în vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News
VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice CITEȘTE ȘI VIDEO Noul pod de la Brăila a început să se strice
Evenimente
24 octombrie - IMM-urile, oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Nevoia Guvernului de a restrânge cheltuielile cu aparatul propriu este justificată, dar nu pot fi aplicate aceleași măsuri și personalului cu diverse specializări dobândite, din pricina faptului că tot sistemul național al culturii este deja vulnerabilizat și redus la minimumul posibil. O aplicare a proiectului ordonanței de urgență, fără a se ține cont de solicitările Rețelei Naționale a Muzeelor din România (RNMR), va avea drept consecință distrugerea domeniului cultural fără posibilitate de redresare în viitor", afirmă Ramona Mocanu.

Potrivit acessteia, Asociației Managerilor de Muzee va susține amendamentele care vizează buna funcționare a instituțiilor de cultură și va decide modul de acțiune în funcție de măsura în care factorii decizionali vor ține cont de modificările propuse. 

viewscnt
Afla mai multe despre
administrație
muzee
reducere
cheltuieli
buget
guvern
ordonanță
protest